A3 Haber

Eski Sağlık Bakanı Rıfat Serdaroğlu, Bilal Erdoğan’a hakaret gerekçesiyle cezaevine girdi

Eski Sağlık Bakanı Rıfat Serdaroğlu, Bilal Erdoğan’a hakaret gerekçesiyle cezaevine girdi

Eski Sağlık Bakanı Rıfat Serdaroğlu, Bilal Erdoğan’a hakaret gerekçesiyle cezaevine girdi
Aralık 29
15:21 2022

Bilal Erdoğan ile ilgili yazısı nedeniyle iki ay 17 gün hapis cezası alan Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, İzmir Aliağa 4 Nolu Kapalı Cezaevi İnfaz Savcılığı’na giderek teslim oldu. Serdaroğlu, “Bu karanlık günler geçecek. En karanlık günler sabaha en yakın zaman demektir” dedi.

Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili bir yazısı nedeniyle aldığı hapis cezası kapsamında bugün İzmir Aliağa 4 Nolu Kapalı Cezaevi İnfaz Savcılığı’na gitti.

Serdaroğlu, cezaevi önünde yaptığı açıklamada, “Bu uzun soluklu bir mücadele, laik cumhuriyet ve Atatürk taraftarları ile karşı devrimciler arasından 10 Kasım 1938’den bu yana yapılan bir mücadelenin bugün belli bir etabını yaşıyoruz. Bu ülkede Türk’ü, Türkiye’yi, Türk milletini, Türk devletini sevmek bedel ister, zor bir iştir. Buna yüreği olan insanlar yapar” dedi.

“Çok kısa zaman sonra Türkiye’nin önüne milli bir ittifakı koyacağız” diyen Serdaroğlu, “Sayın Özdağ ve Sayın İnce ile, katılmak isteyen siyasi partilerle. Bu karanlık günler geçecek. En karanlık günler sabaha en yakın zaman demektir. Cumhuriyeti de Atatürk’ü de sahipsiz bırakmayacağız. Türk milletinin evlatları görev başında” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Serdaroğlu hakkında 26 Eylül 2018 tarihinde yayımlanan ve Bilal Erdoğan ile ilgili bir yazısı gerekçe gösterilerek soruşturma başlatılmış, İstanbul Anadolu 63 Asliye Ceza Mahkemesi’nde gıyabında yargılanarak 2 ay 17 gün hapse mahkum edilmişti.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER