A3 Haber

Teknik arıza yaşayan Suriye savaş uçağı Halep yakınlarında düştü

Teknik arıza yaşayan Suriye savaş uçağı Halep yakınlarında düştü

Teknik arıza yaşayan Suriye savaş uçağı Halep yakınlarında düştü
Aralık 30
11:11 2022

Suriye’de, Halep kentinin doğusunda uçuş sırasında “teknik arızaya yaşayan” savaş uçağı düştü. Olayda kıdemli bir subay olan pilot hayatını kaybettiği iddia edildi.

Rus haber ajansı Sputnik’in aktardığına göre, Suriye Hava Kuvvetlerine ait olan savaş uçağı, dün Halep kırsalındaki Kuweires Askeri Havaalanı yakınlarında düştü. Üst düzey bir güvenlik kaynağı, “Uçağın ekipmanında teknik bir arıza meydana geldi ve bu da uçağın rutin bir eğitim görevi gerçekleştirirken düşmesine neden oldu” dedi.

Adı açıklanmayan kaynak, uçağın hedef alındığını reddederek, “Pilotun kurtulmadığını ve olay yerinde hayatını kaybettiğini” söyledi. Suriye Savunma Bakanlığı, olayla ilgili şu ana kadar herhangi açıklama yapmadı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, düşen uçağın L39 savaş uçağı olduğunu belirtti.

Geçen Eylül ayında Hama şehir merkezindeki Erbain döner kavşağı yakınlarında yine teknik bir arıza nedeniyle Suriye’ye ait bir helikopterin düşmesi sonucu 3 subaydan oluşan mürettebat hayatını kaybetmişti.

Suriye Hava Kuvvetlerine ait bir MiG-21 savaş uçağı da Eylül ayı başlarında, El-Halidiye kasabası yakınlarında düşmüştü.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER