A3 Haber

40 polis yaşamını yitirmişti: Beşiktaş patlaması davasında karar açıklandı

40 polis yaşamını yitirmişti: Beşiktaş patlaması davasında karar açıklandı

40 polis yaşamını yitirmişti: Beşiktaş patlaması davasında karar açıklandı
Aralık 30
11:37 2022

İstanbul Beşiktaş’daki Vodafone Arena Stadyumu’nda altı yıl önce PKK’nin gerçekleştirdiği saldırıda kullanılan bombaların nakledilmesi, olay öncesi keşif ve gözetleme yaptıkları belirlenen 25 sanıklı dava karara bağlandı. Dokuz sanık çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

Beşiktaş’ta 10 Aralık 2016 günü meydana gelen 40’ı polis, yedisi sivil 47 kişinin yaşamını yitirdiği, 208’i polis 243 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili haklarında dava açılan ve saldırıyı gerçekleştiren teröristlere bombaların nakli ile keşif ve istihbarat konularında destek oldukları iddiasıyla ağır ceza mahkemesinde yargılanan beşi tutuklu 25 sanıklı davada mahkeme kararını açıkladı.

Mahkeme saldırının öldürülen teröristler Burak Yavuz ile Kadri Kılınç tarafından gerçekleştirildiğini, sanıklar Abdulkadir Eken, Kenan Karadeniz, Mehmet Ayaz, Ercan Biç, Ersin Biç’in ise bu saldırıda bomba temini ve patlama gününe kadar bombaların saklanması rolünü üstlendiklerine dikkat çekti.

Mahkeme tutuklu sanıklar Abdulkadir Eken’i terör örgütü “üyesi olmak, patlayıcı madde nakletmek, bulundurmak” suçlarından 55 yıl, Ercan Biç’i 29 yıl, Mehmet Ayaz’ı 35 yıl 3 ay, Ersin Biç’i 25 yıl 6 ay, Kenan Karadeniz’i ise 29 yıl hapisle cezalandırdı.

Tutuksuz Mehmet Edip Taşar da 22 yıl 6 ay hapisle cezalandırılarak hükümle birlikte tutuklanmasına karar verildi.

Tutuksuz sanıklar Ferhat Dalmızrak 7 yıl 6 ay, Mehmet Selim Yeşil 6 yıl 3 ay, Erkan Biç 3 yıl 9 ay hapisle cezalandırıldı.

Sanıklar Mahşuk Türkan, Muhsin Biç, Abdurrahman Demir, Emrullah Ege, Resul Eken, Hamit Eryılmaz, Şirvan Oğurtan, Ramazan Balta, Ercan Ekilmiş, Mehmet İhsan Aksoy, Hamza Aksoy, Uğur Demirci, Ferhat Demir ve Necat Bozkurt delil yetersizliğinden beraat etti. Mahkeme, sanık Fesih Araz’ın ise yargılama sırasında öldüğü için hakkındaki davanın düşmesine karar verdi.

Sanık Botan Eken’in İstanbul’da da aynı dava kapsamında soruşturması olduğu için dosyasının farklı bir esasa kaydedilerek yargılamasının devamına oybirliğiyle karar verdi.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER