A3 Haber

Nazilli’de tüp faciası: Ölü ve yaralılar var

Nazilli’de tüp faciası: Ölü ve yaralılar var

Nazilli’de tüp faciası: Ölü ve yaralılar var
Aralık 30
17:00 2022

Aydın’ın Nazilli ilçesinde bir döner firmasına ait restoranın mutfak bölümünde gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Patlamada yedi kişi öldü, biri ağır beş kişi yaralandı.

Nazilli ilçesi Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi’nde, bir döner firmasına ait iki katlı restoranın mutfak bölümünde saat 15.15 sıralarında gaz sıkışması sonucu patlama oldu. Patlamayla birlikte yangın çıktı. İhbar üzerine adrese çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını söndürdü. Patlamada yedi kişi yaşamını yitirirken, yaralanan biri ağır beş kişi ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Bu arada, patlamanın ardından içeride bulunan iki kişinin restoranın ikinci katından atladığı belirtildi.

10 gözaltı var

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan olayla ilgili yapılan açıklamada, “Saat 15.30 sularında İlçemiz Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi’nde bulunan Ekrem Çoşkun Döner isimli iş yerinde tüp değişimi sırasında meydana gelen patlama sonucu 7 kişinin öldüğü, 1’i ağır 5 yaralanın olduğu olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmada 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir” denildi.

Yaralı yakınlarının bekleyişi sürüyor

Öte yandan, patlamada Mustafa Görkem Balkık (20), Cennet Yeldi (24), Merve Bayar (23), Osman Sakızcı (19), Hasan Pehlivan (41) yaralandı. Durumu ağır olan Cennet Yeldi, İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.  Aydın Valisi Hüseyin Aksoy hastaneye gelerek yaralılar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların ve ölenlerin yakınları hastaneye akın etti. Ölenlerin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Yaralıların durumları hakkında bilgi almaya çalışan yakınlarının hastane önündeki endişeli bekleyişi devam ediyor.

Sağlık Bakanı Koca’dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aydın’ın Nazilli ilçesindeki patlamaya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Koca, olayda 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin de yaralandığını hatırlatarak, “Yaralılardan dördünün tedavisi kaldırıldıkları hastanelerde devam ediyor. Halen entübe durumda olan bir hastamızda yüzde 80 yanık var, ilk müdahalenin ardından İzmir’e nakli yapılıyor. İlk ambulansımız olay yerine patlamadan 2 dakika sonra ulaştı. 5 ambulans, 1 UMKE Timi, 18 sağlık personeliyle kazanın sonuçlarını hafifletmeye çalıştık. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız” dedi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER