A3 Haber

El Bab’ta Türkiye protestosu: Erdoğan bizi satsa bile teslim olmayacağız

El Bab’ta Türkiye protestosu: Erdoğan bizi satsa bile teslim olmayacağız

El Bab’ta Türkiye protestosu: Erdoğan bizi satsa bile teslim olmayacağız
Aralık 31
09:19 2022

Türkiye’ye bağlı silahlı grupların kontrolündeki Suriye’nin El Bab kasabasında Türkiye ve Suriye arasında olası yakınlaşma ve normalleşme adımları protesto edildi.

Türkiye ve Türkiye’ye bağlı silahlı grupların elinde bulunan Suriye’nin Halep kentinin kuzeyindeki El Bab kentinde eylem yapıldı.

AFP’nin aktardığına göre eylemcilerden Subhi Xabiyeh, “Türkiye bize karşı Esad’ı desteklememeli. Bize karşı değil bizimle olmalı” diyerek görüşlerini dile getirdi.

Xabiyeh, “Uzlaşmayacağız, uzlaşamayız, uzlaşmak istemiyoruz” dedi. Savaş nedeniyle Şam yakınlarındaki evini bırakmak zorunda kalan ve Suriye lideri Beşar Esad’ın bir “suçlu” olduğunu söyleyen 54 yaşındaki Habiye, “Esad rejimiyle asla uzlaşmayacağız” ifadesini kullandı. Habiye, Türkiye’nin Esad’a değil, kendilerine yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) göre Ankara-Şam yakınlaşmasını karşı ülkenin kuzeyinde başka noktalarda da son günlerde protestolar düzenleniyor. Euronews’in aktardığına göre kimi göstericiler “Esad ile barışmaktansa ölmeyi tercih ederiz” şeklinde sloganlar attı.

Hitam el Taha adlı bir kadın gösterici ise AFP’ye yaptığı açıklamada “Araplar bizi sattı ama Erdoğan bizi satsa bile teslim olmayacağız” ifadesini kullandı.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER