Site icon A3 Haber

Orta gelirlilere yönelik konut kampanyasının detayları açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta gelirlilere yönelik konut kampanyası olan Yeni Evim projesinin detaylarını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta gelirlilere yönelik konut kampanyasının detaylarını açıkladı.

Yeni Evim projesinin koşulları şöyle oldu:

2022’DE KONUT FİYATLARI UÇMUŞTU

Daha önceki kampanyaların açıklanmasıyla birlikte konut fiyatları hızla artış göstermişti. Bu kampanyanın ardından genel fiyat düzeylerinde artış gerçekleşip gerçekleşmeyeceği de merak konusu oldu.

Nebati konu ile ilgili, “Vatandaşlarımızın refahını artırmak için, enflasyonla amansız bir mücadele verdiğimiz şu dönemde çok net vurgulamak isterim ki piyasa gerçekleri dışındaki fiyatlamalara müsamaha göstermeyeceğiz” dedi.

Merkez Bankası verilerine göre, ülke genelinde konut fiyatları ekimde bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 188,2 yükselmişti. Ülke genelinde 100 metrekare bir evin ortalama fiyatı ise 1,6 milyon TL’nin üzerinde.

Ayrıca BETAM’ın araştırmasına göre, Türkiye’de 2010’da yüzde 59 olan konut sahipliği oranı 2021’de yüzde 55,5’e gerilediği görülmüştü.

YENİ EVİM PROGRAMININ DETAYLARI

Nebati’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

PROGRAM KAPSAMINDA HANGİ KONUTLAR ALINABİLİR?

‘HAKSIZ FİYATLAMALARA MÜSADE ETMEYECEĞİZ’

MURAT KURUM: İLK ETAPTA 100 BİN AİLEYİ EV SAHİBİ YAPMAYI PLANLIYORUZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un konuşmasının satırbaşları ise şöyle:

Exit mobile version