Site icon A3 Haber

Levent Göktaş: “Hablemitoğlu suikastı ile hiçbir ilişkim yok, bana karşı yapılan operasyon tam FETÖ işi”

Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin soruşturma kapsamında Bulgaristan’dan getirilerek tutuklanan Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) eski MAK Alay Komutanı Levent Göktaş, “Benim Hablemitoğlu suikastı ile daha önce de hep söylediğim gibi; hiçbir ilişkim-ilintim yoktur, olamaz da. Bir tane somut delil yoktur, olması da mümkün değildir. Gökhan Nuri Bozkır’ın geçmişte özgür iradesiyle verdiği ifadelere bakın. (…) Ben hiçbir ifadede yokum. Ne zaman Gökhan Nuri Bozkır MİT tarafından gözaltına alınıyor, gözaltında 24 gün kalıyor, çıkışta benim aleyhime ifade veriyor” dedi.

Hablemitoğlu suikastı davasının bir numaralı sanığı Levent Göktaş, Kısadalga’dan Cengiz Erdinç’in sorularını yanıtladı. 14 Şubat’taki ilk duruşmada hâkim karşısına çıkacak olan Göktaş, sanıklardan Nuri Gökhan Bozkır’la ilişkisi, yurtdışına kaçışı, Sedat Peker’le yaşadığı Twitter polemiği gibi birçok konuda açıklamalar yaptı.

Göktaş, “Celselerde Allah’ın izniyle açıklayacağım. Ben anamın ak sütü gibi tertemizim. Hiçbir sıkıntım yok çok şükür. Benim tek üzüntüm böyle kötü bir dava ile adımın bir arada anılmasıdır. Beni esas üzen konu budur” ifadelerini kullandı.

Göktaş, “Kesinlikle bana karşı yapılan örtülü bir operasyondur. (….) Ama beni kimin neden hedef aldığını bilmiyorum. 63 yaşındayım. Bu saatten sonra benden köy/kasaba olmaz. Ben hayatım boyunca sadece bir kez MİT Müsteşar Yardımcısı olmak istedim. Onda da CV’mi Abdullah Gül Bey’e veremedim. (….) Neden bu işin içine itildik bilmiyorum. (….) Tam anlamı ile FETÖ işi, FETÖ polislerinin işidir suikast derim” diye konuştu.

Yakalandığı Bulgaristan’dan 17 Aralık 2022’de getirilerek tutuklanan Göktaş’ın sorulara verdiği yanıtlar özetle şöyle:

“O Twitter hesabı benim değil”

“Devletin en sadık kuluyum kimse farkında değil”

“Peker’in sözlerine üzüldüm”

“O zaman pek anlamamıştık ama sonradan anladığım FETÖ çoktan içimize girmiş”

“Hablemitoğlu suikastı ile hiçbir ilişkim-ilintim yoktur; ben anamın ak sütü gibi tertemizim”

“Gökhan Nuri Bozkır, benimle arasında kendi kurduğu bir husumet nedeniyle beni hedef gösteriyor”

İnan Kıraç’la ilişkisi

“Neden bu işin içine itildik bilmiyorum”

Exit mobile version