A3 Haber

EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi: Gerçek dolar kuru 23 TL

EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi: Gerçek dolar kuru 23 TL

EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi: Gerçek dolar kuru 23 TL
Ocak 06
11:59 2023

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, dolar kurunun aslında 23 TL civarında olduğunu söyledi.

Gerçek Haberci’den Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre Ege İhracatçı Birlikleri, basın mensupları ile bir araya gelerek 2022 yılı ihracatını değerlendirdi ve 2023 hedeflerini açıkladı.

Konuşmaların sonunda gelen soruları yanıtlayan EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, dolar kurunun aslında 23 TL civarında olduğunu dile getirdi. Eskinazi, EİB’de oluşturulan bir heyetin Ankara’ya giderek Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ile görüşeceğini ana gündemlerinin ise baskılanan dolar kuru olduğunu belirtti.

“Dolar kuru aslında 23 TL”

Eskinazi, Bakan Nebati ile ihracatçıları rahatlatacak uygulamalar noktasında görüş alışverişinde bulunacaklarını kaydederken, “Dolar kuru şu anda reel olarak 23 lira civarında. Şu anda farkı düşürdüğümüzde ihracat azaltıyor. Dolar artsın ki biz de ihracatı arttırıp kendimizi koruyalım. Kura bir gevşeme yapılarak ihracatçıları rahatlatacak şekilde bazı uygulamalar yapılabilir bunları tartışacağız” dedi.

“Zincir marketlere uygulanan baskı enflasyonu düşürmez”

Doların durumunu tahmin etmenin baskılanması nedeniyle çok zor olduğunu dile getiren Eskinazi “Seçime kadar baskı olacağını biliyoruz; ama reel kura da dönecektir. Hükümetin bu baskıyı seçime kadar devam ettireceğini düşünemiyoruz. Başka yan tesirleri de olacaktır. En büyük mesele enflasyon ile mücadele. Enflasyonu dengeleyemediğimiz müddetçe kurları ve asgari ücreti konuşmaya devam ederiz. Bütün mesele enflasyonu yaşanabilir hale getirmek. Bu şartlarda insanların hayatını devam ettirebilme şansı yok” diye konuştu.

Eskinazi, zincir marketlere yapılan fiyat baskısı ile ilgili konuşarak, “Bu zincir marketlerin kendi alacağı karar. Ben şunu söyleyeyim zincir marketler asla kendi ceplerinden para harcamaz üreticiye bindirirler. Zincir marketlere yapılan fiyat baskısı ise enflasyonun düşmesini sağlamaz” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER