A3 Haber

Hulusi Akar’dan Atina’ya tepki: Güvendiğiniz dağlara karlar yağmadan aklınızı başınıza alın

Hulusi Akar’dan Atina’ya tepki: Güvendiğiniz dağlara karlar yağmadan aklınızı başınıza alın

Hulusi Akar’dan Atina’ya tepki: Güvendiğiniz dağlara karlar yağmadan aklınızı başınıza alın
Ocak 06
14:23 2023

Yunanistan Sahil Güvenlik botunun Aydın açıklarında Türk balıkçı teknelerini taciz ettiğini iddia eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bize yapılan hiçbir tacizi de karşılıksız bırakmayacağız. Güvendiğiniz dağlara kar yağmadan aklınızı başınıza alın” diye konuştu. Şam’la 11 yıl sonra kurulan temasla ilgili konuşan Akar, “Komşularımızın hudutlarına saygılıyız. Suriye’nin kuzeyinde tek hedefimiz teröristler” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tokat’ta gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yunanistan Sahil Güvenlik botunun, Aydın açıklarında Türk balıkçı teknelerini taciz ettiğini iddia eden Akar, “Biz saldırıda, tacizde bulunmuyoruz. Ama bize yapılan hiçbir tacizi de karşılıksız bırakmayacağız. Güvendiğiniz dağlara kar yağmadan aklınızı başınıza alın” diye konuştu.

Yunanistan’ın tacizlerine tepki gösteren Akar, şunları söyledi. “Girişimlerimizin hiçbirine Yunanistan’dan olumlu yanıt almadık. Gerginliğin giderilmesi için destek vermiyorlar. Biz saldırıda, tacizde bulunmuyoruz. Ama bize yapılan hiçbir tacizi de karşılıksız bırakmayacağız. Kışkırtıcı tavrınızdan vazgeçin diyoruz. Biz tüm yaptıklarınıza rağmen problemleri diyalog yoluyla çözelim diyoruz. Güvendiğiniz dağlara kar yağmadan aklınızı başınıza alın. Ayaklarınız yere bassın. Bu dostluk elini tutmakta gecikmeyin.”

Akar’dan Suriye açıklaması

Türkiye-Rusya-Suriye arasındaki üçlü zirve görüşmesine değinen Akar, “Terörle mücadeleden başka amacımız olmadığını ortaya koyduk. Yeni bir göç dalgasının kabul edilebilir olmadığını, Suriyeli kardeşlerimizin kendi topraklarında kalmalarına özen gösterdiğimizi dile getirdik. Sorunun elimizden geldiğince barışçıl yol ve yöntemlerle çözülmesini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Akar, Şam’la 11 yıl sonra kurulan ilk temasla ilgili ise “Kendi pozisyonumuzu ortaya koyduk. Burnumuzun dibine kadar gelen teröristlere müsaade etmeyiz. Suriye’deki kardeşlerimiz provokasyona gelmemeli. Taciz ve saldırılara karşı yapılması gereken ne varsa yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER