A3 Haber

Sinan Ateş’in öldürülmesi: Tutuklanan MHP’li Köktürk, Doğukan Çep’e para gönderdiğini kabul etti

Sinan Ateş’in öldürülmesi: Tutuklanan MHP’li Köktürk, Doğukan Çep’e para gönderdiğini kabul etti

Sinan Ateş’in öldürülmesi: Tutuklanan MHP’li Köktürk, Doğukan Çep’e para gönderdiğini kabul etti
Ocak 06
15:39 2023

Sinan Ateş cinayetinden tutuklanan MHP’li Ufuk Köktürk, azmettirici Doğukan Çep’e para gönderdiğini anlattı. Cinayetle bağı olmadığını iddia eden Köktürk, ifadesinde Çep’in cinayetten bir gün önce kendisini aradığını anlattı. Köktürk, 28 Aralık gecesi saat 23.00’de Facetime üzerinden arandığını belirterek şunları söyledi: ‘”Bana acil iki günlüğüne para lazım’ dedi. Arkadaşımdan aldığım parayı eşimin kartını kullanmak suretiyle bana gönderilen IBAN’a gönderdim.”

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık’ta Ankara’da öldürülmesiyle ilgili tutuklanan isimlerden MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk’ün ifadesi ortaya çıktı. Köktürk, Ateş’in öldürülmesinde azmettirici olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Doğukan Çep’in cinayetten bir gün önce kendisini aradığını anlattı.

Artı Gerçek’in aktardığı habere göre, Çep ile 2013 yılında Maltepe Cezaevinde aynı koğuşta tanıştıklarını ifade eden Köktürk, 28 Aralık gecesi saat 23.00’de Facetime üzerinden arandığını belirterek şunları söyledi:

  • Bana acil iki günlüğüne para lazım dedi. Paranın ne için lazım olduğunu söylemedi. Zor durumdayım dedi, bana 4 bin TL para gönderebilir misin dedi. Ben de kendisine üzerimde nakit para olmadığını, eşimin banka hesabı üzerinden işlemlerini yaptığımı, eşimin hesabında da para olmadığını söyledim. ‘Bir yerden bulamaz mısın’ dedi. Ben de yanımdaki Mehmet Ali’ye sordum. O da hesabında para olduğunu verebileceğini söyledi.
  • Doğukan’a IBAN atmasını söyledim bana IBAN attı. Arkadaşımdan aldığımı parayı kartsız işlem olarak havale edemediğim için eşimin kartını kullanmak suretiyle bana gönderilen IBAN’a parayı gönderdim. Aramızda zaman zaman para alışverişi olduğu için IBAN’ın kime ait olduğunu sorgulamadım ve parayı gönderdim.

“Silahı Suriyeli bir şahıstan aldım”

Gözaltına alındığı sırada evinde bulunan silahı nereden aldığı sorulan Köktürk, “Yaklaşık altı ay kadar önce Fatih’te tanımadığım Suriye uyruklu bir şahıstan 25 bin TL’ye satın aldım” ifadelerini kullandı. Ufuk Köktürk, cinayetle ilgili olan bağlantısına dair iddiaları reddetti.

Gözaltı sayısı 20’ye yükseldi

Öte yandan soruşturma kapsamında azmettirici Doğukan Çep’e yardım ve yataklık yapan iki kişi daha İstanbul’da gözaltına alındı. Böylelikle gözaltı sayısı 20’ye yükseldi.

Hakkında yakalama kararı bulunan Çep de Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekiplerince dün İstanbul Beykoz’da bir otele yapılan baskın sonucu yakalanmıştı.

Cinayetle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında 18 şüpheli gözaltına alınmış, daha önce adliyeye sevk edilen yedi şüpheliden altısı tasarlayarak kasten öldürme suçundan tutuklanırken, biri adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Emniyette ifade işlemleri tamamlanan ikisi özel harekat polisi dört şüpheli daha çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Böylece soruşturmada tutuklu sayısı 10’a yükseldi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER