A3 Haber

Sinan Ateş cinayetinde yeni tutuklamalar: Tutuklu sayısı 13’e yükseldi

Sinan Ateş cinayetinde yeni tutuklamalar: Tutuklu sayısı 13’e yükseldi

Sinan Ateş cinayetinde yeni tutuklamalar: Tutuklu sayısı 13’e yükseldi
Ocak 07
20:05 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan ve aralarında Doğukan Çep’in de bulunduğu beş şüpheliden üçü tutuklandı. Tutuklu sayısı 13’e yükseldi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan beş şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Aralarında İstanbul’da gözaltına alınan 5 zanlı, sağlık kontrolünün ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklada, “30/12/2022 tarihinde İlimiz Çankaya İlçesi Kızılırmak Mahallesi 1456. Sokak üzerinde Sinan ATEŞ’in ateşli silah ile öldürülmesi, Selman BOZKURT’un ise yaralanması olayına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınan şüphelilerden 07/01/2023 tarihi itibarıyla ifade ve sair adlî işlemleri biten 5 şüpheli Cumhuriyet Savcısı tarafından savunmaları alındıktan sonra nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından yapılan sorguları neticesinde Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi doğrultusunda 3 şüphelinin tasarlayarak kasten öldürme suçundan tutuklanmalarına, 2 şüphelinin ise yine talebimiz doğrultusunda adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarına karar verilmiştir” denildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER