A3 Haber

Erdoğan Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi, TSK komuta kademesi alkış tuttu

Erdoğan Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi, TSK komuta kademesi alkış tuttu

Erdoğan Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi, TSK komuta kademesi alkış tuttu
Ocak 09
23:26 2023

Türk Silahlı Kuvvetleri komutanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kapı kapı dolaşıp yabancı ekonomi komiserlerinden yardım dileniyor” diyerek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldığı konuşmasını alkışladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesi’nde Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni’nde konuşmuştu. Törende Erdoğan’ı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever karşılamıştı.

Erdoğan törende yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. “Birilerinin ona buna satıldı diyerek iftiralarına neden olan Arifiye Bakım Fabrikası ordumuzun ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor” diyen Erdoğan şunları söyledi: “Sıradan işletme devir işlemini çarpıtarak sermaye düşmanlığı yapanlar, bugün Amerika’dan İngiltere’ye, oradan Almanya’ya kapı kapı dolaşarak, benzin istasyonlarındaki affedersiniz restoranlarda, oralarda bir şeyler yemeye gayret edenler, yabancı yabancı ekonomi komiserlerinden yardım dileniyor. Biz ise yerli ve milli olarak, kendi mühendislerimizle, kendi işçilerimizle, işte bu dev eserleri hizmete koyuyoruz.”

Törendeki TSK komutanları ise Erdoğan’ın bu sözlerini alkışladı. O anlar kameralara yansıdı.

Polemiğe yol açtı

Bu durumu muhalif kesimde yer aldığı gerekçesiyle iktidar kanadından tepkiler ve RTÜK cezalarıyla karşılaşan FOX Haber tarafından haberleştirilmesi polemik yarattı.

Askerlerin Erdoğan’ın içeriğine bakmaksızın her konuşmasını alkışladığını söyleyenlerin yanı sıra, TSK komuta kademesinin muhalefetin eleştirildiği bir konuşmayı alkışlamasını etik bulmayanlar da oldu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER