A3 Haber

Meteoroloji’den yarın Marmara ve Ege Bölgesi için fırtına uyarısı

Meteoroloji’den yarın Marmara ve Ege Bölgesi için fırtına uyarısı

Meteoroloji’den yarın Marmara ve Ege Bölgesi için fırtına uyarısı
Ocak 09
13:23 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce (MGM) Marmara Bölgesi’nin batısı için fırtına uyarısı yapıldı.

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nce yapılan açıklamada; “yarın Marmara’nın batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) beklenen rüzgârın, güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği bildirildi. Yetkililer, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması” konusunda uyardı.

MGM’den yapılan duyuru şöyle:

“Marmara’da rüzgârın, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden 5 ila 7 kuvvetinde (40-60 km/ sa) fırtınamsı rüzgâr, batısında 8 kuvvetinde (75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Salı) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Ege’de rüzgârın, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren güneyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Salı) akşam saatlerinden sonra kuzeyinde çarşamba günü öğle saatlerinde güneyinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.”

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER