A3 Haber

Recep Tayyip Erdoğan: Fırtına obüslerinin teslimini 140’a çıkaracağız

Recep Tayyip Erdoğan: Fırtına obüslerinin teslimini 140’a çıkaracağız

Recep Tayyip Erdoğan: Fırtına obüslerinin teslimini 140’a çıkaracağız
Ocak 09
13:49 2023

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesi’ndeki Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni’nde konuştu. Erdoğan, fırtına obüslerinin sayısını gelecek dönemde yeni teslimatlarla toplamda 140’a kadar çıkaracaklarını açıkladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever karşıladı. Erdoğan’ın törende gerçekleştirdiği konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Erdoğan sözlerine, “Sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bizlere bu büyük gururu yaşatan herkese şükranlarımı sunuyorum. Bugün teslim edilecek 6 adet fırtına obüslerinin hayırlı olmasını diliyorum. Bu sayısı 140’a kadar çıkaracağız. Yeni nesil fırtına obüsleri şu an envanterde olan modellere kıyasla pek çok avantaja sahip. Yürütülen çalışmalar neticesinde obüslerimizin hem beka kabiliyeti hem de ateş gücü artırılmıştır. Kazandırılan ilave yetenekler arasında yeni nesil atış kontrol, otomatik mühimmat yükleme, sürücü görüş, otomatik yangın söndürme, iklimlendirme, uzaktan kumandalı silah, palet askı donanımı, yeni nesil yardımcı güç grubu gibi pek çok kritik unsur bulunuyor” diyerek başladı.

Erdoğan, “Fırtına obüslerimizin gücüne güç katan tüm bu sistemlerle aynı zamanda dışa bağımlılığımızı da azaltmış oluyoruz. Motor ve transmisyon konusunda bir süredir yürüttüğümüz yerlileştirme faaliyetlerini inşallah 2 sene içerisinde tamamlayacağız. Fırtına obüslerimizde 2025 yılından itibaren geliştirilen motor ve transmisyonu kullanacağız. Böylece savunma ürünleri ihracatında zaman zaman karşımıza çıkan lisans meselesini de kökten çözüme kavuşturacağız. TSK’nın caydırıcılığını ve harekat kabiliyetini çoktan ileri taşıyan bu projede görev alan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Erdoğan sözlerinin devamında, “Burada yakaladığımız ivmeyi Altay Tankı başta olmak üzere fabrikamızda yürütülen diğer stratejik projelere de teşmil ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mayıs ayında 2 adet yeni Altay tankımızı testlerini gerçekleştirmek üzere ordumuza ve güç grubunu yapacak firmaya teslim ediyoruz. Yeni Altay’ların testlerini tamamladıktan sonra inşallah 2025 yılından itibaren proje ortaklarımızla birlikte seri üretime başlıyoruz. Fırtına obüsleri ve Altay tanklarımıza ilave olarak Arifiye tesisimizde Altuğ 8×8 zırhlı personel taşıyıcıların üretimi ve ihracatı, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin envanterindeki Leopard 2 A-4 Tanklarının modernizasyonu, 400 beygirden 1500 beygire kadar farklı motor ve transmisyonların proje, araçlara entegre ve üretim çalışmaları da devam ediyor” diye konuştu.

“Ciddi emek, sabır, bilgi birikimi ve irade gerektiren tüm bu projeleri de adım adım hizmete alıyoruz” diyen Erdoğan, sözlerinin devamında ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Erdoğan, şunları kaydetti:

“Görüldüğü gibi birilerinin ‘ona buna satıldı’ diyerek iftiralarına hedef olan Arifiye Ana Bakım Fabrikası farklı alanlarda ordumuzun ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor. Sıradan işletme-devir işlemini çarpıtarak sermaye düşmanlığı yapanlar, bugün ABD’den İngiltere’ye oradan Almanya’ya kapı kapı dolaşarak benzin istasyonlarındaki restoranlarda oralarda bir şeyler yemeye gayret edenler, yabancı ekonomi komiserlerinden yardım dileniyor. Biz ise yerli ve milli olarak kendi mühendislerimizle, kendi işçilerimizle işte bu dev eserleri ortaya koyuyoruz.

İşten atılacak denilen fabrikada işçilerimiz çalışıyor, üretiyor, ülkemiz ekonomisine katkı sağlıyor. Hal böyleyken fabrika ilgili ilgili hiçbir iddiaları tutmayanlar yarım ağızla da olsa bir özür dileme erdemi göstermediler. Sakarya’mızı temsil eden bir tane milletvekili var. Ondan da açtığım davadan 50 bin TL aldım. Onu da vakıflara verdim.”

Cumhuriyetimizin 200. Yılı olan 2023’ü diğer alanlarla birlikte savunma sanayiinde bir dönüm noktası haline getirmekte kararlıyız. Bu alanda 2023 yılı inşallah herkesi gururlandıracak çok mühim gelişmelerin yaşandığı, müjdelerle dolu bir sene olacak. Milli muharip uçağımızı hangardan çıkartıp tüm dünyaya göstereceğiz. Jet motorlu eğitim ve hafif taarruz uçağımız hürjet ilk uçuşunu yapacak. Muharip insansız savaş uçağımız bayraktar kızılelma’nın uçuş manevra testlerin ve mühimmat entegrasyonları gerçekleştirilecek. Dünyanın ilk SİHA gemisi olacak Anadolu’yu da bu yıl hizmete alıyoruz. Anadolu gemisine konuşlandıracağımız bayraktar tv 3 siha ilk uçuşunu icra edecek. Özgün helikopterimiz Gökbey’i jandarma genel komutanlığımız kullanmaya başlayacak. Ağırlığı 11 tonu bulan atak 2 helikopterimiz ilk uçuşunu gerçekleştirecek. IMC yer gözlem uydusu ile gemilerin konum ve rota bilgilerini toplayacak Kılıçsat küp uydusunu uzaya fırlatacağız. Denizde İKBAL muharebe gemisi Derya İ sınıfı firkateynlerimizin ilki olan İstanbul ve yeni tip denizaltılarımızın ilki Piri Reis de inşallah bu sene envantere girecek. Uzun menzilli hava savunma ve füze sistemimiz Siper hizmete giriyor.”

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER