A3 Haber

CHP ve İYİ Parti’den AKP’ye rest: Katılmıyoruz, görüşmüyoruz

CHP ve İYİ Parti’den AKP’ye rest: Katılmıyoruz, görüşmüyoruz

CHP ve İYİ Parti’den AKP’ye rest: Katılmıyoruz, görüşmüyoruz
Ocak 10
17:11 2023

CHP’li Özgür Özel, ile İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu yarın yapılacak TBMM Karma Komisyonu’na katılmayacaklarını duyurdu.

 

AKP’nin Anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere siyasi partilerden istediği randevu talebine HDP ve CHP’den ret yanıtı gelmesinin ardından yeni bir gelişme yaşandı. CHP ve İYİ Parti yarın yapılacak TBMM Karma Komisyonu toplantısına katılmayacaklarını açıkladılar.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, yarın yapılacak Karma Komisyon ve Adalet Komisyonu toplantılarını işaret ederek, “İYİ Parti olarak yarın TBMM Karma Komisyonu’nda bulunmayacağız. Komisyonu ve komisyonun aldığı kararı meşru görmüyoruz” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise, AKP ve MHP tarafından hazırlanan anayasa değişikliği teklifi için AKP’den gelen görüşme talebini reddettiklerine açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de CHP’li Ali Mahir Başarır ile İYİ Parti’li Lütfü Türkkan hakkındaki dokunulmazlık dosyasının komisyon gündemine alınmasına tepki göstermişti.

Özel şu açıklamada bulundu:

“Bin 700’ün üzerinde bekleyen dokunulmazlık dosyası varken İYİ Parti ve CHP’den birer milletvekilinin birer dosyası çekilerek, dokunulmazlıkları kaldırmak ve seçime doğru giderken kendilerinin dokunulmazlıkları olmaksızın yargılanmalarının önünü açmak üzere bir siyasi tercihte bulunuldu.Karma Komisyon Başkanı da bu iki dosyayı cımbızlayarak, komisyonu toplantıya çağırdı. Aynı günlerde AKP yine bizi Anayasa Komisyonu’nun konusu olan bir Anayasa değişikliğini müzakere etmek üzere ziyaret etmek istiyor. Bunu iki parti olarak bir özensizlik, bir nezaketsizlik olarak nitelendirdik.”

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER