A3 Haber

İmamoğlu’ndan yeni dava açıklaması: Bu oyunun görünen imzası yine malum müfettişe ait

İmamoğlu’ndan yeni dava açıklaması: Bu oyunun görünen imzası yine malum müfettişe ait

İmamoğlu’ndan yeni dava açıklaması: Bu oyunun görünen imzası yine malum müfettişe ait
Ocak 11
20:54 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin İçişleri Bakanlığı’nın ihbarı üzerine hakkında açılan dava ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. “Zorlama bir suç yaratılmaya çalışılmakta” diyen İmamoğlu açıklamasında, “2 yıldır savcılıkta bekleyen dosya, bir anda davaya dönüşmüş. Bu kötülüklerin nerelerde planlandığını artık 86 milyon çok iyi biliyor” ifadesini kullandı.

 

İBB Başkanı İmamoğlu, sosyal medya hesabından 2015 yılında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde hakkında açıklan yeni dava ile ilgili açıklama yaptı. Paylaşımında, “Dosya yıllar önce müfettişlerce incelenmiş ve Danıştay’a gönderilmişti. Danıştay idari açıdan incelemesini tamamladı ve sorun görmedi” hatırlatmasını yapan İmamoğlu, paylaşımının sonuna bir de not bıraktı.

Yazdığı notta, “Bu oyunun görünen imzası yine malum müfettişe ait” ifadesini kullanan İmamoğlu, paylaşımında şunları söyledi:

“Yaklaşık 8 yıl evvel Beylikdüzü Belediyesi’nde gerçekleşmiş bir ihale nedeniyle yeni bir yargı süreci başladığını öğrendim. Oysa bu dosya yıllar önce müfettişlerce incelenmiş ve Danıştay’a gönderilmişti. Danıştay idari açıdan incelemesini tamamladı ve sorun görmedi.

İhale işlemlerinde imzam dahi mevcut değil. Ayrıca gerek İçişleri Bakanlığı gerek Danıştay 1. Dairesi kararında hakkımda herhangi bir tespit, suçlama ya da değerlendirme yapılmadı. Buna rağmen, zorlama bir suç yaratılmaya çalışılmakta.

Hakkımızda illa bir şey bulmak isteyenler şimdi konuyu yargıya taşımış. Her ne hikmetse 2 yıldır savcılıkta bekleyen dosya, bir anda davaya dönüşmüş. Bu kötülüklerin nerelerde planlandığını artık 86 milyon çok iyi biliyor. Not: Bu oyunun görünen imzası yine malum müfettişe ait.”

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanlığı’nın, Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı bir ihale inceleme ile başladı. İnceleme konusu 29 Aralık 2015’te gerçekleştirilen bir ihaleydi.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği, inceleme sonucunda; hazırladığı raporu Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Başsavcılık; Başkan İmamoğlu ile birlikte ihalede sorumlu olduğu belirtilen isim hakkında soruşturma izni istedi. Bakanlık izin vermesi üzeizne itiraz edilince dosya Danıştay’a taşındı. Danıştay, 20 Ekim 2020’de soruşturma izni verilmesini yerinde buldu.

Savcılık savunmaların alınmasının ardından soruşturmasını tamamladı. İmamoğlu dahil 7 isim hakkında “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

İddianame Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İmamoğlu ve 7 ismin “ihaleye fesat karıştırma” suçundan yargılanacakları dava 15 Haziran 2023’te Büyükçekmece Adliyesi’nde görülecek.

İLGİLİ HABER

İmamoğlu hakkında yeni dava: İhaleye fesat karıştırmaktan yargılanacak

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER