A3 Haber

İsveç Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı

İsveç Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı

İsveç Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
Ocak 12
19:02 2023

İsveç’te PKK taraftarları bir protesto gerçekleştirmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maketini asmışlardı. Tepki çeken görüntüler sonrası İsveç Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

İsveç’in başkenti Stockholm’de toplanan PKK taraftarı grubun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı hedef alan eylemi nedeniyle İsveç’in Ankara Büyükelçisi Dışişleri bakanlığına çağrıldı.

Bakanlığın açıklaması şöyle

PKK/PYD/YPG yandaşlarınca 11 Ocak günü Stokholm’de gerçekleştirilen, Sayın Cumhurbaşkanımızı da hedef alan terör propagandasıyla ilgili olarak İsveç’in Ankara Büyükelçisi Bakanlığımıza çağırılarak tepkimiz ifade edilmiştir. Büyükelçiye, bu menfur eylemi şiddetle kınadığımız ve protesto ettiğimiz güçlü ifadelerle bildirilmiş, İsveç’in Üçlü Ahitname’yle verdiği taahhütlerin açık bir şekilde ihlali olan ve ülkemizin açıkça tehdit edildiği bu tür terör eylemlerine müsaade edilmemesi talep edilmiştir. Bu çerçevede, eylemin faillerinin tespit edilerek, gerekli işlemlerin yapılması ve İsveç’in taahhütlerini yerine getirmesi yönündeki beklentimiz vurgulanmıştır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER