Site icon A3 Haber

İmamoğlu’nun avukatları HSK önünde: Görevinizi yapın, baskı gören hakimle iddiasını araştırın!

CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatları Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) önünde açıklamalarda bulundu. Avukatlar, YSK üyelerine “ahmak” dediği gerekçesiyle hakkında açılan davaya bakan hâkim Hüseyin Zengin’in görev süresi dolmadan davanın beşinci celsesinde Samsun’a nakledilmesi ve ardından ortaya atılan “baskı” iddiasının araştırılmasını istedi.

İmamoğlu’nun avukatları HSK önündeki açıklamada, “Hüseyin Zengin duruşmalar sürerken neden, hangi amaçla ve hangi gerekçeyle Samsun’a nakledilmiştir? HSK, ihbar ve şikâyetler üzerine bir soruşturma ve inceleme açma durumundadır. Biz diyoruz ki bu soruşturma ve incelemeyi açınız. Eğer hâkim Hüseyin Zengin’e baskı yapan başsavcı varsa, eğer İstinaf Mahkemesi ayarlanmışsa burada baş harfleri verilen kişileri bulunuz ve bunların hakkında bir soruşturma yürütünüz. Soruşturmayı yaparken de Hüseyin Zengin’in ifadesine başvurunuz. Hüseyin Zengin neler söylüyor gazetecilere acaba bunları HSK soruşturmasında tekrar edecek mi? Bu da yetmez gazeteciler Barış Terkoğlu ve Murat Ağırel’in ifadelerine de lütfen başvurunuz” soru ve taleplerini dile getirdi.

Avukatlar, “Biz bugün HSK’yi göreve davet etmek için buradayız. HSK’nin aslında kamuoyuna yansıyan bu iddiaları resen araştırma ve soruşturma yükümlülüğü vardı. Bugüne kadar yapmadı. Biz şimdi HSK’ye Ekrem İmamoğlu’nun avukatları olarak dilekçe vererek HSK’yi görevini yapmaya davet ediyoruz” diyerek HSK’ya seslendi.

Gazeteci Barış Terkoğlu, Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası çıkan davaya bakan ilk hakim Hüseyin Zengin görevden alınarak Samsun’a atandığını ortaya çıkarmıştı. Terkoğlu yazısında Zengin’in “İmamoğlu hakkında asgari sınırdan ceza verip hükmün açıklamasını ertelemenin en doğrusu olacağına karar verdim. Bunu birkaç kişiye de söyledim. Durumdan haberdar olan ve adliyeyi yöneten bir isim, hükümetle görüşerek atamamı yaptırdı” dediğini aktarmıştı.

“Bu soruşturmayı ve incelemeyi açınız”

CHP Parti Meclisi Üyesi avukat Gökhan Günaydın ile Ekrem İmamoğlu’nun avukatları Ankara’da Hakimler ve Savcılar Kurulu’na müfettiş görevlendirilmesi talebinde bulunarak, HSK önünde bir açıklama yaptı. İmamoğlu’nun ceza aldığı davada görevli olan hâkimin Samsun’a tayinin çıkmasına ilişkin ortaya atılan iddiaların araştırılması istendi.

Günaydın’ın açıklaması şöyle:

Exit mobile version