A3 Haber

İzmir’de ulaşım zammına öğrencilerden maket otobüsle protesto: Ulaşıma ulaşamayanlarız

İzmir’de ulaşım zammına öğrencilerden maket otobüsle protesto: Ulaşıma ulaşamayanlarız

İzmir’de ulaşım zammına öğrencilerden maket otobüsle protesto: Ulaşıma ulaşamayanlarız
Ocak 13
23:41 2023

İzmir’in Bornova ilçesinde bir araya gelen öğrenciler, ulaşıma yapılan zamları maket otobüsle yürüyerek protesto etti. “En temel haklarımızdan biri olan ulaşıma zam üstüne zam geliyor, ulaşıma ulaşamayanlarız” diyen öğrenciler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden indirimli aylık abonman kartı talep etti.

 

Gazete Duvar’ın haberine göre, ilçede bulunan otobüs duraklarında bir araya gelen öğrenciler, ulaşım zamlarını maket otobüsle protesto ederek, “Öğrenciye abonman istiyoruz” ve “Yaşasın öğrenci dayanışması” sloganları attı. Öğrenciler adına açıklama yapan Fadime Özdemir ve Emir Saraçoğlu, “1250 TL’lik krediyle, bursla bakiyesi yetersiz olanlar, hem okuyup hem çalışmak zorunda olup buna rağmen kent kartına para yükleyemeyenler; çağrımız size, çağrımız tüm öğrenci arkadaşlarımıza” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden indirimli abonman kartı talebinde bulunan öğrenciler şu şekilde konuştu:

“Bizler bu koşullarda bir yerden bir yere giderken nasıl daha ucuza gideceğimizin hesabını yapmaya çalıştık yapamadık, işin içinden çıkamadık. Kendi çözümümüzü bulduk, kendi otobüsümüzü yaptık. Gelin arkadaşlar! Bu otobüs kent kartına para yükleyemeyenlerin otobüsü, bu otobüs İzmir’de öğrenciye aylık indirimli abonman kart isteyenlerin otobüsü, bu otobüs nitelikli barınma/beslenme isteyen sıra arkadaşlarımızın otobüsü, yani senin, benim, bizim, hepimizin otobüsü.

Hayatlarımız için birleşme vakti! Arkadaşlar bizler geçinemeyen öğrencileriz. Barınma, beslenme, ulaşım gibi temel haklarımıza ulaşmak için çırpınıp duruyoruz. Evimizin kirasını, yurdumuzun parasını ödemek, üç öğün sağlıklı yemek yemek için okulumuzdan, dersimizden, vaktimizden kısıp oldukça düşük ücretlerde, güvencesiz ve esnek çalışma koşullarında çalışıyoruz. Tüm bunların yanı sıra en temel haklarımızdan biri olan ulaşıma zam üstüne zam geliyor. Bu hakkimiz için bir imza kampanyası başlattık. İstanbul-Ankara gibi büyük kentlerde olan, öğrenciye aylık indirimli abonman kart uygulamasının buraya da gelmesi için İzmir’in dört bir yanındaki üniversite arkadaşlarımızla birlikte yüzlerce imza topladık. Topladığımız imzaları İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teslim ettik. Bizlerin ulaşımına destek olmak ve yaşanan ekonomik krizden biraz olsun daha az etkilenmemizi sağlamak adına Izmir Büyükşehir Belediyesi’nin aylık, indirimli abonman kart talebimizi karşılamasını istiyoruz.”

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER