A3 Haber

Emek ve Özgürlük İttifakı ilk mitingini İstanbul’da düzenlenledi: Seçimlere damgamızı vuracağız

Emek ve Özgürlük İttifakı ilk mitingini İstanbul’da düzenlenledi: Seçimlere damgamızı vuracağız

Emek ve Özgürlük İttifakı ilk mitingini İstanbul’da düzenlenledi: Seçimlere damgamızı vuracağız
Ocak 15
14:11 2023

Emek ve Özgürlük İttifakı ilk mitingini İstanbul Kartal Meydanı’nda düzenledi.İttifakta yer alan partilerinin genel başkanları ve sözcüleri mitingde konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) kurduğu Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ilk mitingi Kartal Meydanı’nda düzenlendi.

Miting Selahattin Demirtaş’ın sürprizi ile başladı. Demirtaş’ın sözlerini yazdığı “Emekçiyiz Biz” şarkısını miting alanındaki kişiler coşkuyla dinledi.

Toplumsal Özgürlük Partisi Dönem Sözcüsü Juliana Gözen, konuşmasında “15 Ocak 2023 tarihini kimse unutmayacak. Bu tarih Türk halkı ile Kürt halkının kendi seçeneğini yarattığı tarih olarak kayıtlara düşecek. Söz veriyoruz kardeşler ülkeyi bataklığa sürükleyenleri göndermeye buradan söz veriyoruz. Neymiş seçim tarihini de seçime kimlerin gireceğini de belirleyecekmiş. Neymiş milyonlarca insanın iradesi olan HDP’yi kapatacakmış. Ne yaptıysan, ne ettiysen bu 20 yıllık iktidarında bu halk sana boyun eğmedi, şimdi mi eğecek. Hadi oradan”diyerek iktidara seslendi.

Emekçi Hareket Partisi Genel Başkanı Hakan Öztürk de halkın, yoksulluğuna ucuz ekmek sıralarını örnek vererek dikkat çeken Öztürk, “Halkımız o hastanelere randevu almak için başvuruyor ama randevu bulamıyor. Ama diğer tarafta yandaşların büyük binalarda hastaneleri bir kenarda duruyor. Bu böyle olmaz, böyle sağlık sistemi olmaz. Biz halkın sağlık sorununu çözebilmek için çok büyük kamu yatırımları yapacağız. O büyük, yandaşların hastaneleri halkımıza randevu vermiyorsa onları da kamulaştıracağız” dedi.

 

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz  konuşmasında şunları söyledi:

“Tek adam yönetimini göndereceğiz. Burada dipten gelen bir dalga var bu dalgaya kulak verin. Şimdi bize soruyorlar seçimlerde ne yapacaksınız? Biz 5 Ocak’ta Emek ve Özgürlük İttifakı olarak bir bildiri yayınladık. Orada şunu dedik en geniş toplumsal tabakada ortak adayın ortaya çıkması için işe başlıyoruz, kolları sıvıyoruz buna var mısınız dedik. İkinci olarak bak kardeşim bu sese kulak vermiyor, kulak kapatıyorsan; bak sana söylüyorum bu ülkede işçilerin, kamu emekçilerinin, yoksul emekçilerin gençlerin, kadınların, Kürt halkının oyları, eşit yurttaşlık isteyenlerin oyları çantada keklik değil kardeşim bunu da bileceksin. Eğer İnkarcı yok sayıcı tutumları devam ettirirsen Emek ve Özgürlük İttifakı kendi adayını da çıkartacak kardeşim. Halkla birlikte, bu meydanlarda çıkaracak. Buradan soruyorum arkadaşlar bu yetkiyi Emek ve Özgürlük İttifakı partilerine veriyor musunuz?”

 

“Emek, özgürlük, cesaret, kararlılık burada diye konuşmasına başlayan” HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, şunları söyledi:

“Tecrit politikalarına, kayyum rejimine, siyasi baskılara dur demek için buradayız. Asıl hikâye bizim hikâyemizdir. 7 Haziran’da başlayan bir başarı hikayemiz var. Bu başarı hikayesini şimdi ülkeyi yönetme hikayesine dönüştüreceğiz. Halklarımızla, dostlarımızla, bileşenlerimizle, ittifaklarımızla birlikte seçimlere damgamızı vuracağız. Bizim mücadelemiz İstanbul kadar sağlam, büyük, kararlıdır. Bizim ittifakımız İstanbul kadar güzeldir ve İstanbul’un bahçesidir.”

AYRINTILAR GELİYOR

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER