A3 Haber

ABD’nin Ortadoğu direktörü Brett McGurk’den Erbil’e kritik ziyaret

ABD’nin Ortadoğu direktörü Brett McGurk’den Erbil’e kritik ziyaret

ABD’nin Ortadoğu direktörü Brett McGurk’den Erbil’e kritik ziyaret
Ocak 16
11:02 2023

BD Ulusal Güvenlik Konseyi’nin Ortadoğu ve Afrika Direktörü Brett McGurk bugün Kürdistan Bölgesi’ne geliyor.

 

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi Dışilişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi’nin Ortadoğu ve Afrika Direktörü Brett McGurk Kürdistan Bölgesi ziyaretini doğruladı.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre; McGurk’ün Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya gelmesi bekleniyor.

1973 tarihinde dünyaya gelen Brett H. McGurk, George W. Bush, Barack Obama ve Donald Trump hükümetlerinde üst düzey farklı ulusal güvenlik pozisyonlarında görev yapmış Amerikalı diplomat, avukat ve akademisyen. Amerika Birleşik Devletleri bünyesinde görevi IŞİD ile Mücadele Küresel Koalisyonu’nun özel Başkanlık görevini üstlendi. Bu göreve Ekim 2015’te dönemin ABD Başkanı Barack Obama tarafından atanmıştı.

McGurk, Başkan Trump’ın Suriye’den Amerikan askerlerini çekme kararı almasının ardından 2018 Aralık ayında görevinden istifa etmişti.

Ocak 2021’de, ABD Başkanı Joe Biden, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Konseyi’nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika koordinatörü olarak McGurk’ü görevlendirildi.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER