A3 Haber

AKP’den merak edilen üç konuda açıklama: EYT, İsveç, seçim tarihi…

AKP’den merak edilen üç konuda açıklama: EYT, İsveç, seçim tarihi…

AKP’den merak edilen üç konuda açıklama: EYT, İsveç, seçim tarihi…
Ocak 16
19:52 2023

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. EYT düzenlemesinin seçim sonrasına kalacağı iddialarını yalanlayan Çelik, “Herkes müsterih olsun. Şubat en geç Mart ayında sonuca ulaşılmış olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 28 Aralık’ta emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını açıklamıştı.

AKP MYK Toplantısı ardından kameralar karşısına geçen parti sözcüsü Ömer Çelik, EYT’ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, EYT düzenlemesinin seçim sonrasına kalacağı iddialarını yalanladı. Çelik, “Hiçbir gecikme olmayacak. Seçim sonrasına kalması gibi bir durum söz konusu değil. Herkes müsterih olsun. Şubat en geç mart ayında sonuca ulaşılmış olacak” dedi.

Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İsveç

  • İsveç’te terör yandaşlarının yaptığı gösteri, bir ifade hürriyeti olarak kabul edilemez. İsveç’in bunun gereğini yerine getirmesi gerekir. Bu şahısların yargı önüne çıkarılması gerekir. İsveç’teki savcı bunların cezalandırılmayacağını söylemiş. Bir hakaret olarak değerlendirilebileceğini söylemiş. İnceleme neticesinde bunların cezalandırılmayacağını söylemiş. Savcının açıklamaları kabul edilemez.
  • Demek ki İsveç’te isteyen isteğini yapabilir. İsveç terör yandaşlarının propaganda merkezi olarak konumlandırır. Demek ki terörle mücadele konusunda siyasi otoriteyle yargı arasında tamamen zıt bir durum var. İsveç terörle mücadele yasasını gözden geçirmeli. Türkiye’nin yaklaşımı tabii ki NATO’nun genişlemesinden yanadır. Biz de prensip olarak genişlemesini destekliyoruz. Ama burada terörle mücadelenin desteklenmesi şartıyla.

EYT

  • EYT konusuyla ilgili önemli olan siyasi iradenin ortaya çıkmasıydı, karar verildi. Meclis’in çalışma takvimine göre sonuç çıkacaktır. Hiçbir gecikme olmayacak. Seçim sonrasına kalması gibi bir durum söz konusu değil. Bakanımız gerekli açıklamayı yaptı. Herkes müsterih olsun. Şubat en geç mart ayında sonuca ulaşılmış olacaktır. Kendi takvimi içinde gecikme olmadan yasalaşacak.

Seçim tarihi

  • Seçim konusuyla ilgili tarih budur dediğimiz zaman duyuracağız. Erken seçim gibi değil ama seçim tarihinde bir değişiklik söz konusu olacak. Biraz geriye çekebiliriz. Birkaç tarih konuşuluyor. Çok kısa bir süre olarak güncelleme söz konusu olacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER