A3 Haber

Yine Mersin limanı yine kokain: Ekvador’dan gelen gemiden paketler dolusu çıktı!

Yine Mersin limanı yine kokain: Ekvador’dan gelen gemiden paketler dolusu çıktı!

Yine Mersin limanı yine kokain: Ekvador’dan gelen gemiden paketler dolusu çıktı!
Ocak 16
18:10 2023

Ekvador’dan Mersin Limanı’na getirilen muz yüklü konteynerlerde ortaya çıkan ve rekor miktar olarak kayıtlara geçen 1 ton 300 kilogram kokainin ardından, şimdi de Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri Mersin Limanı’na Ekvador’dan gelen bir gemide bu kez de 56 kilo kokain ele geçirildi. Bakan Muş, olayı sosyal medya hesabından duyurdu.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Mersin Limanı’nda yaptıkları operasyonla 56 kilogram kokain ele geçirdi.

Bakanlıktan konu ile ilgili bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri Ekvador’dan gelen gemiyi riskli görerek yakın takibe aldı. Gümrük Muhafaza ekiplerince gemide belirlenen şüpheli konteyner x-ray taramasından geçirildi. Şüpheli yoğunluk belirlenen bölmeye narkotik detektör köpekler de yoğun tepki gösterdi. Bunun üzerine yapılan detaylı aramada, konteynerin soğutucu kısmına zulalanmış çok sayıda paket bulundu. Alınan numunenin, uyuşturucu ve kimyasal tespit cihazında analiz edilmesi sonucu, toplam 56 kilogramlık paketlerde kokain olduğu belirlendi.

Olayla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ticaret Bakanlığımız Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Mersin Limanı’nda 1 ton kokain yakalaması yapılmıştır. Bu yakalama, Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en büyük çaplı kokain yakalamasıdır. Bu başarılı operasyondan ötürü Gümrük Muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Daha önce de rekor miktarda kokain ele geçirilmişti

Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü NARKOKİM ekiplerinin geçen yıl Haziran’da düzenlediği operasyonda, Liberya bandıralı gemideki muz yüklü iki konteynerde 1 ton 500 kilogram kokain ele geçirilmişti. Bu ise Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu baskını olarak kayıtlara geçti. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER