A3 Haber

Pervin Buldan yineledi: Seçime kendi cumhurbaşkanı adayımızla gireceğiz

Pervin Buldan yineledi: Seçime kendi cumhurbaşkanı adayımızla gireceğiz

Pervin Buldan yineledi: Seçime kendi cumhurbaşkanı adayımızla gireceğiz
Ocak 17
15:14 2023

Meclis’te açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim konusunda yine kendi çıkaracakları adaya işaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Buldan, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın pazar günü İstanbul Kartal’da gerçekleştirdiği mitingi hatırlatarak, “Sizleri İstanbul mitingimizin coşkusuyla selamlıyorum” dedi.

Buldan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Savaşa, yoksulluğa, sömürüye, tecride, adaletsizliğe hep birlikte hayır dedik. Bu ülkeyi karanlığa teslim etmemek üzere o meydanda halkımızla sözleştik. Bu ülkeyi elbette karanlığa teslim etmeye karşı yan yana gelişi gerçekleştirdik. Emek ve özgürlükle değiştirmek için söz birliği yaptık, güç birliği yaptık. Orada da söyledik, burada da söylüyoruz, bu daha başlangıç. Büyüyerek, güçlenerek, daha da çoğalarak geliyoruz. Emek olarak geliyoruz, özgürlük olarak geliyoruz, yarınların güçlü sözü olarak geliyoruz. Bu birliktelik özgür yarınları birlikte kurma ortaklığıdır.
  • Bu ülkeyi AKP-MHP iktidar karanlığından kurtarma ortaklığıdır ve aynı zamanda kararlılığıdır. Başarmak ve kazanmak için yola çıktığımızı, başından beri ifade ediyorduk, bugün yine aynı şekilde söylüyoruz. Büyük finali ve büyük zaferi mutlaka halkımızla buluşturacağız.
  • Buradan özellikle şunu vurgulamak istiyorum. AKP-MHP bloğu, kapatma davasıyla, hazine yardımı gaspıyla, özellikle seçim sürecinde bir belirsizlik ortamı yaratmak için çırpınıp durmaktadır.

Partisinin Meclis grup toplantısı sonrası da açıklamalarda bulunan Buldan, “Biz kendi yolumuzda devam ediyoruz, HDP kapatılmayacak. Seçimlere kendi adayıyla girecek” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER