A3 Haber

Trendyol GO kuryeleri kontak kapattı: Patronun zam oyununa itiraz ettiler

Trendyol GO kuryeleri kontak kapattı: Patronun zam oyununa itiraz ettiler

Trendyol GO kuryeleri kontak kapattı: Patronun zam oyununa itiraz ettiler
Ocak 17
09:12 2023

E-ticaret platformu Trendyol GO kuryeleri düşük zamma karşı dün akşam saatlerinde İstanbul’da kontak kapattı. Şirketin Maslak’taki merkezi önünde taleplerini sıraladı.

Alibeyköy Trendyol GO Ofisi yetkilileriyle görüşmeden sonuç alamayan kuryeler, dün gün içerisinde farklı şubelerde bir araya gelerek şirketin Maslak’taki merkezi önünde toplandı.

1 Ocak’ta yapılması beklenen zammın gelmediğini aktaran kuryeler, sıfır zammı kabul etmediklerini söyledi.

Trendyol patronları dün gece yapılacak zamları açıkladı. Buna göre paket başı ücret 9,5 TL’den 14,5 TL’ye yükseltildi. Çoklu paketlerde ise 1. sipariş 14.5 TL iken 2. sipariş 8 TL oldu. İstanbul’da Alibeyköy, Pendik, Kozyatağı gibi farklı ofislerin önünde bir araya gelen Trendyol GO kuryeleri hakkını almak için kontak kapattı.

Konuyla ilgili konuşan Trendyol Go Kuryesi “Para kazanamıyoruz. Sistemle oynuyorlar. Zam yapmış gibi gösterdiler ama aslında yapmadılar” dedi.

Genel merkez önünde akşam saatlerinde de devam eden grevde çalışma saatlerinin iyileştirilmesine dair 15 talep de sıralandı.

Turizm, Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası’nın aktardığına göre talepler şöyle:

Ne olmuştu?

2022 başında kargo ve kurye işçileri, başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde zam oranlarının yükseltilmesi talebiyle eylemler gerçekleştirmişti. Trendyol Express firması çalışanlarının başlattığı protesto dalgası, HepsiJet, Scotty, Aras Kargo, Sürat Kargo, Yurtiçi Kargo ve Yemeksepeti Banabi çalışanlarının eylemleriyle devam etmişti.

İşçilerin zam talebinin yanında eylemlerin fitilini ateşleyen nedenlerden biri de şahıs şirketi kurup üst şirkete hizmet sağlamak üstüne kurulu “esnaf-kuryelik” adlı çalışma modeliydi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER