A3 Haber

Trendyol’da kuryelerin hak arayışı sürüyor: Dün kontak kapattılar, bugün konvoy yaptılar

Trendyol’da kuryelerin hak arayışı sürüyor: Dün kontak kapattılar, bugün konvoy yaptılar

Trendyol’da kuryelerin hak arayışı sürüyor: Dün kontak kapattılar, bugün konvoy yaptılar
Ocak 17
16:33 2023

Trendyol GO kuryelerinin, Trendyol Alibeyköy ofisinde dün başlattığı eylem Trendyol’un Maslak’ta bulunan genel merkezi önüne taşındı. Sefalet zammına tepki gösteren işçilerin eylemi devam ediyor.

Evrensel gazetesinin haberine göre Trendyol GO kuryeleri, şirket yetkilileri tarafından açıklanan sefalet zammına tepki göstererek dün kontak kapatmıştı.

Şirket yetkililerin yüzde 40 zam yapacaklarını söylediğini anlatan kuryeler ellerine geçecek paranın bu oranda olmayacağını söylüyor. Geçtiğimiz yıl paket başına 14 lira ücret alan Trendyol Go kuryelerinin, patronun zam teklifiyle birlikte paket başına alacakları ücret 18 liraya çıkacak.Bu zammı kabul etmeyen Trendyol Go kuryeleri dün Trendyol Alibeyköy ofisinde başlattıkları eylemi Trendyol’un Maslak’ta bulunan genel merkezi önüne taşıdı.

Motorlarla konvoy yaparak Maslak’taki genel merkez önüne gelen kuryelere Trendyol’un Kozyatağı ve Beylikdüzü başta olmak üzere diğer ofislerinde çalışan kuryeler de katıldı.

Çalışma ve yaşam koşullarının gün geçtikçe daha da zorlaştığını anlatan işçiler, günlük 30 paket atsalar dahi ellerine asgari ücret kadar para geçmediğini söylüyor. Diğer kurye firmalarında paket başı 30 liranın üzerinde ücret alındığından bahseden işçiler, kendi ücretlerinin de 30 liranın üzerine çekilmesini talep ediyor.

Alevli saat uygulamasından bahseden Trendyol Go kuryeleri bu uygulamanın da düzenlenmesini istiyor. Alevli saatler olarak belirtilen hafta içi 17.00 ile 22.00 hafta sonu 15.00 ile 22.00 arasında mola vermelerinin yasak olduğunu anlatan işçiler bu saatler arasında tuvalet ihtiyaçlarını dahi gideremediklerini anlatıyor.

Trendyol Genel Merkezi önünde bekleyişini sürdüren kuryeler, talepleri kabul edilene kadar Maslak’taki genel merkez önünden ayrılmayacaklarını söylüyor.

(Haberde kullanılan fotoğraf: Cengiz Karagöz

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER