A3 Haber

Akşener’den Erdoğan’a: 20 yıldır başörtüsü için anayasa değişikliğini neden yapmadınız?

Akşener’den Erdoğan’a: 20 yıldır başörtüsü için anayasa değişikliğini neden yapmadınız?

Akşener’den Erdoğan’a: 20 yıldır başörtüsü için anayasa değişikliğini neden yapmadınız?
Ocak 18
10:50 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener’in açıklamalarının satır başları şu şekilde:

  • Bu arkadaşların nazarında siyaset pasta, başörtüsü ise dilimden başka bir şey değil. Bu mesele esasında kapanmış bir yaradır. İnancı doğrultusunda hür bir şekilde yaşamak, evrensel olarak bireyin hakkıdır. Halihazırda yürürlükte olan mevzuat da bunun için yeterlidir. Ne yasal ne de anayasal düzenlemeye ihtiyaç yoktur.
  • O nedenle mecburen bu anayasa yapılacakmış. Biz elbette siyaseti bir kurnazlık yarışı olarak gören bu arkadaşları, seçim kazanmak için her şeyi mubah bilen siyasi partinin giderayak bir kanun teklifinden Anayasa peyda etme gayretlerine şaşırmadık. Doğal olarak bazı soruları da Sayın Erdoğan ve arkadaşlarına sormak zorundayız; madem Anayasa’da bir değişiklik olmalıydı, 20 yıldır neredeydiniz? 2010’daki Anayasa referandumunda bunu neden yapmadınız?
  • Mesela 2017’de bir kez daha anayasa reformu yaptınız. 150 yıllık birikimi tek kalemde sildiniz, rejimi değiştirdiniz. Bu değişikliği o zaman neden yapmadınız. Elbette biz de bu duruma sırtımızı dönemeyiz. Bu arkadaşlar, anayasa yapma konusunda olağanüstü bir yeteneğe sahipler.
  • Biliyorsunuz; AK Parti’nin yaptığı anayasa değişikliğinin en büyük özelliği, yeni anayasa değişiklikleri getirmesidir. Yine eksik bir metni ellerine almışlar. Yarım yamalak yapılmış eksik bir işle mutabakat arıyorlar. Biz varız ama öyle ağam dedi, paşam dedi, Saray dedi, yoookkk.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER