Site icon A3 Haber

Geçinmek için böbreğini satmak isteyenlerin sayısı, organ bağışçılarını geçti!

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, ekonomik sorunlar nedeniyle Türkiye’de böbreğini satmak isteyenlerin sayısında önemli artış olduğunu, yasa dışı yollardan böbreğini satmak isteyenlerden bazılarının Türk Böbrek Vakfı’na başvurduğunu söyledi. Böbreğini satmak isteyenlerin bağış yapmak isteyenleri geçtiğini belirten Erk, telefonla arayan kişilerin vakfın yöneticileri tarafından bilgilendirilerek bu kararlarından vazgeçirilmeye çalışıldığını vurguladı.

ankahaber.net sitesinde yer alan habere göre pandemi sürecinde organ bağışı sayısının azaldığını ifade eden Erk “Daha pandemi tam bitmiş değil. Dolayısıyla böbrek nakli başta olmak üzere bütün nakillerle ilgili olarak gerekli tetkikleri yaptırmak için gelmeleri lazım hastanelere. Tedirginlik var, onun için pek gelmediler. Rakamlar düştü. Şimdi yavaş yavaş, 2019 yılındaki pandemi öncesi koşullara gelmek üzereyiz. Gerekçenin bir tanesi bu. Bağış yapmak isteyenlerin haricinde, satmak isteyenlerle ilgili bir durum var. Sadece ülkemizde değil, yurt dışında da resesyon, durgunluk, ekonomik nedenlerle organlarını satmak isteyen on binlerce, yüz binlerce kişi var” dedi.

“Organ satmak isteyenlerin sayısı bağışçıları geçti”

“Ülkemizde ne yazık ki organlarını satmak isteyenlerin sayısı, organlarını bağışlayanların oldukça üstüne çıkmış durumda” diyen Erk şöyle devam etti:

“Mafyası, ticareti var, bu işin suistimali yapılıyor”

“Şimdi, organ nakli ticareti ve mafyası var. Bu işin suiistimali yapılıyor” diyen Erk şunları söyledi:

Organ satışı için sürekli kendilerine ulaşıldığını belirten Erk, sözlerini şöyle sonlandırdı:

Exit mobile version