Site icon A3 Haber

Ümit Özdağ’dan Kılıçdaroğlu’na: Kuruluş ilkelerine sahip çıkarsanız, Adalet Partisi ve Doğru Parti’yle beraber sizi destekleriz

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrı yaptı. “Biz sizden ne ittifak isteriz ne milletvekilliği isteriz ne listede bir şey isteriz” diyen Özdağ, “PKK artıklarını, Saray rejimi artıklarını, FETÖ artıklarını yanınızdan uzaklaştırın ve tasfiye edin. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete ve kuruluş ilkelerine sahip çıkacağınız zaman sizi destekleriz” dedi.

Zafer Partisi lideri Özdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na,“1924 anayasasını temel aldığınızı açıklayın. Milli üniter ve laik devletten yana olduğunuzu, özerklik çabalarını desteklemeyeceğinizi açıklayın” çağrısı yapan Özdağ, bunların yapılması halinde kaybedilen oyların daha fazlasını, Atatürk’ün koyduğu ilkelere bağlı ve milli üniter, laik devleti benimseyen yurttaşlardan alınacak oylarla telafi edileceğini ileri sürdü.

“Biz, makam, mevki ve ihale kavgası vermiyoruz. Biz, vatan kavgası, vatan mücadelesi veriyoruz” diyen Özdağ, ilkelere sahip çıkılması halinde hiçbir şey talep etmeden destekleyeceklerini açıkladı.

BMM’de basın açıklaması düzenleyen Özdağ, şunları söyledi:

“Erdoğan’ın aday olması mümkün değil”

“Bugün size yapacağım açıklama Kılıçdaroğlu’na bir çağrı niteliğini taşıyor”

“1924 anayasasını temel aldığınızı açıklayın”

“Laik devleti benimseyen yurttaşlardan alacağınız oylarla telafi edeceksiniz”

“Biz sizden ne ittifak ne milletvekilliği isteriz”

“Zafer Partisi olarak biz, sizi destekleriz”

“Sinan Ateş için araştırma komisyonu kuralım”

Exit mobile version