A3 Haber

Gazetecinin isyanı: “Hırsızlar kapımızı çaldı demişim, üzerine alınan olmuş”

Gazetecinin isyanı: “Hırsızlar kapımızı çaldı demişim, üzerine alınan olmuş”

Gazetecinin isyanı: “Hırsızlar kapımızı çaldı demişim, üzerine alınan olmuş”
Ocak 20
19:19 2023

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gazeteci Sinan Aygün AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’in şikayeti üzerine Tatvan’da gözaltına alınarak Bitlis’e götürüldü. Susma hakkını kullanan Aygün, savcıya ifade vermeyi beklerken serbest bırakıldı. Aygün, gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi.

  • HABER MERKEZİ

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygün, yaşadığı gözaltına tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden Tatvan’da gece yarısı gözaltına alınarak Bitlis’e götürüldüğünü söyleyen Aygün emniyette susma hakkını kullandığını söyledi. Ertesi gün savcıya ifade vermek için gözaltı işlemlerinin yapıldığını ve nezarete konulacağı sırada fikir değiştirildiğini belirten Aygül daha sonra da serbest bırakıldığını söyledi.
Aygül sosyal paylaşımında şunları söyledi:

“AKP’li vekil Vahit Kiler’in şikayeti üzerine Tatvan’dan gözaltına alınarak Bitlis’e götürüldüm.

İfade vermedim, susma hakkımı kullandım, geceyi nezarette geçirecek, sabah savcıya ifade verecektim. Bütün gözaltı prosedürleri uygulandı, ancak nezaret kapısında karar değişti.

Serbest bırakıldım.

Ne olduğunu anlamadım.

Anlamakta istemiyorum.

Ama siz anlayacaksınız, ya haksızlığı, hırsızlığı, adaletsizliği bırakacaksınız ya beni öldürecekseniz yoksa bu hikaye bitmez.

Şikayet konusu mesele de, Kiler’in Halkbankla ticareti, Kilerin OSB arazilerini alması, bi de bizim cemiyetin çalınan kapısı.

Ben kapımız çalındı, hırsızlar kapımızı çaldı demişim, Vahit Kiler üzerine alınıp beni şikayet etmiş.

Ulan kendimi ateşe vermeyipte ne yapayım…”

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER