A3 Haber

Sedat Peker’den “dijital tecrit kalkmadan belge paylaşımı imkansız” mesajı

Sedat Peker’den “dijital tecrit kalkmadan belge paylaşımı imkansız” mesajı

Sedat Peker’den “dijital tecrit kalkmadan belge paylaşımı imkansız” mesajı
Ocak 20
08:45 2023

Sedat Peker yine “seçime iki ay kala yapacağı paylaşımlar” için muhalefete “dijital tecridin kaldırılmasına yönelik çaba gösterme” çağrısı yapan paylaşımları retweet etti, sonra sildi.

Suç örgütü yöneticisi olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan ve gittiği Birleşik Arap Emirlikleri’nde dijital tecrit altında tutulan Sedat Peker, üstü kapalı mesajlar vermeye devam ediyor.

Bildiklerini seçimlerden önce belgeleriyle açıklama sözü veren organize suç örgütü lideri Sedat Peker, bunun için önce kendisine uygulanan dijital tecritin kaldırılması gerektiğine dair paylaşımları retweet etti.

Dün “Sedat Peker pislikleri ifşa etmek istiyor, ülke yöneticileri ettirmiyor, muhalif partiler de etmesi için çaba sarf etmiyor, nasıl s… bir ülkeyiz lan” mesajını retweet edip altı dakika sonra paylaşımını kaldıran Peker bugün yine aynı yola başvurdu.

Peker önce Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt’un “Seçime 2 ay kala @sedat_peker belge ve bilgi paylaşacak diye bekleyenler. Öncelikle muhalefet partileri, dijital tecrit kalkmadan paylaşım imkansız gibi. Öyleyse bir kez daha çağrı yapıyorum. BAE hükümetine ulaşalım, uyaralım ve ikna edelim. DİJİTAL TECRİT KALDIRILSIN” mesajını paylaştı.

Ardından paylaşımını silen Sedat Peker daha sonra hukukçu Salim Şen ile Kemal Bildiş’in benzer mesajlarını retweet etti. O mesajlar şöyle:

  • (Salim Şen) : Sedat Peker bu yolla muhalefete bir mesaj gönderiyor, Dijital tecrit kaldırılmazsa seçimlere iki ay kala yayın yapamam, Bunun için çaba gösterin diyor…
  • (Kemal Bildiş) : Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarını #SedatPeker ‘in elindeki bilgi ve belgeleri kamoyu ile paylaşması önemli ölçüde etkiler. Ancak; @sedat_peker djital tecrit altındayken bilgi ve belge paylaşması da imkansızdır.

Avukatı ne dedi?

Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın da Peker’in vadettiği paylaşımları yapacağına dair haberleri şöyle yorumladı: “Digital tecrit denen fiili ev hapsinde iken ‘koşulları değişmeden’ herhangi bir paylaşım yapmasının olanaklı olmadığını defalarca anlatmaya çalıştım.Ama sanırım başarılı olamadım.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER