A3 Haber

Tanju Özcan’dan altılı masaya mektup: “Adayı uzaklarda aramayın, ben Erdoğan’a meydan okuyorum”

Tanju Özcan’dan altılı masaya mektup: “Adayı uzaklarda aramayın, ben Erdoğan’a meydan okuyorum”

Tanju Özcan’dan altılı masaya mektup: “Adayı uzaklarda aramayın, ben Erdoğan’a meydan okuyorum”
Ocak 20
14:53 2023

CHP’den bir yıl geçici olarak ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, altılı masaya mektup yazarak cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini ifade etti. Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday tarifinin tamamen kendisine uyduğunu söyleyerek, “Adayı uzaklarda aramayın. Ben Erdoğan’a meydan okuyorum” dedi.

Suriyeli sığınmacılara karşı ayrımcı uygulamalarıyla tepki çeken ve parti meclisinin kadın üyelerine yönelik uygunsuz ifadeleri sebebiyle CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından bir yıl geçici ihraçla cezalandırılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, altılı masanın liderlerine mektup yazdığını açıkladı.

Özcan’ın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

  • Bugüne kadar yaptığım en ciddi açıklamalar olacaktır. Altı lidere ayrı ayrı yazmak durumunda kaldım bu mektubu, az sonra göndereceğim. Bu mektup göreve talip olma ve aynı zamanda meydan okuma metnidir. Ben AK Parti ve MHP seçmeninden de yoğun bir destek almışım, oy almışım. Yaklaşık 20 yıl sonra belediyeyi geri almış olduk. Belediye başkanlığı görevimin dört yılını tamamladım.
  • Göreve gelmemden bu yana en az 20 anket şirketi Bolu’da araştırma yaptı, 2-3 tanesini ben yaptırdım. Ben hepsinde en başarılı üç belediye başkanından birisi olarak ölçüldüm. Bunu da altılı masa isterse bütün anket şirketlerine sorabilir. Erdoğan’a karşı benden daha çok seçim kazanmış gerçek bir Türk milliyetçisi aday bulursanız ona sözüm yok. Sayın Kılıçdaroğlu’nun tarif ettiği aday tiplemesi bana tamamen uygundur. Adayı uzaklarda aramayın. Bu kardeşiniz aday seçilmesi durumunda 21 yıllık Erdoğan dönemine son verecek.
  • Kazanacak aday olsun diyorsanız, seçimlerde rüştünü defalarca ispat etmiş, Erdoğan’ı yüzde 65 oyla Cumhurbaşkanı seçildiği Bolu’da açık şekilde hezimete uğratmış olan Tanju Özcan kardeşinize yol veriniz. Ben Erdoğan’a meydan okuyorum. 

Ne olmuştu?

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı 8 Eylül 2021’de uyarı istemiyle disipline sevk etmişti. Özcan’ın Armağan Çağlayan’ın Youtube programında tüp bebek tedavisi için kendisinden yardım isteyen bir kadınla ilgili anısını anlatırken kullandığı cinsiyetçi ifadeler tepki çekmişti.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısı sonrasında düzenlediği basın toplantısında Bolu Belediye Başkanı Özcan hakkında aldıkları kararı şöyle açıklamıştı: “Bolu Belediye Başkanının bir kadın hemşehrisi hakkında yaptığı yakışıksız açıklamayı kabul edebilmemiz mümkün değil, sindirebilmemiz de mümkün değil. Ama kendisi hatasını anlayarak kamuoyu önünde özür diledi. Bu özrü de dikkate alarak, Bolu Belediye Başkanının bir kadın hemşehrisi hakkında yaptığı yakışıksız açıklamalar nedeniyle uyarılması talebiyle, Yüksek Disiplin Kuruluna sevkine MYK’de oybirliği ile karar verdik.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER