A3 Haber

Akşener’den “Sinan Ateş” açıklaması: Devletin gücüyle cinayeti örtbas ediyorlar

Akşener’den “Sinan Ateş” açıklaması: Devletin gücüyle cinayeti örtbas ediyorlar

Akşener’den “Sinan Ateş” açıklaması: Devletin gücüyle cinayeti örtbas ediyorlar
Ocak 25
12:03 2023

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, Sinan Ateş cinayetinde olayın artık aileyi aştığını belirterek, “Devletin gücünü kullanarak gerçek katilleri örtbas etmeye çalışıyorlar. Savcılar değişiyor, katil dışarıda geziyor. Sen bostan korkuluğu musun sayın Erdoğan” diye seslendi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin haftalık grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Sinan Ateş cinayetine ilişkin konuşan Akşener, “Cinayetin üzerinden geçen 26 günde bu olay aileyi aştı. Devletin gücünü kullanarak gerçek katilleri örtbas etmeye çalışıyorlar. Her zaman olduğu gibi yine savcılar değişiyor yine bir katil dışarıda geziyor. Sen bostan korkuluğu musun sayın Erdoğan? Bu nasıl yargı sürecidir, bu nasıl devlet yönetimidir?” diye seslendi.

Akşener’in konuşmasının satır başları şöyle:

  • Bu elim olaya Sinan Ateş ailesinin talebi üzerine siyaseti bulaştırmak istemedim. Güvenlik güçlerimizin olayına aydınlatılması için ellerinden geleni yapacağını inandım. Ancak cinayetin üzerinden geçen 26 günde bu olay aileyi aştı. Bu olay devlet ciddiyetinin kaybolduğunu gözler önüne sermiştir. Hukukun ne denli tahrip edildiği bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Devletin dört bir yanını saran mafyalar simsarlar tefeciler uyuşturucu kaçakçıları gün gibi ortalığa saçıldı.
  • Cinayet üzerinde birçok soru işareti varken, milletimiz devleti topyekün göreve çağırırken adım atan yok. Şimdi de devletin gücünü kullanarak gerçek katilleri örtbas etmeye çalışıyorlar. Her zaman olduğu gibi yine savcılar değişiyor yine bir katil dışarıda geziyor.
  • Sayın Erdoğan, bu devletin içinde neler dönüyor. Bu nasıl ciddiyetsizliktir. Mesuliyet senin Erdoğan. Başkentin göbeğinde herkesin gözü önünde aşağılık bir suikast eylemi yaptılar. Her zaman olduğu gibi yine bir katil dışarıda geziyor. Sen bostan korkuluğu musun? Bu nasıl bir devlet yönetimidir. Biz haksızlık karşısında susanı şeytan bilen bir milletiz.
  • 2017’de referanduma gittin. Bu millet sana evet dedi. Ayşe Ateş’e, Musa Ateş’e borcun var Erdoğan. şu andan itibaren susmayacağız, kabullenmeyeceğiz, unutturmayacağız. Gerçekler ortaya çıkana kadar bu olayın peşinde olacağız.

“İsveç’teki ahlaksız hadise nefret suçudur”

  • Geçtiğimiz günlerde, İsveç’teki büyükelçiliğimizin önünde yaşanan, ahlaksız hadiseye ilişkin, birkaç noktaya, değinmek istiyorum. Öncelikle; Kutsal kitabımız, Kuran-ı Kerim’i yakmaya çalışarak, değerlerimize saldıran, bu vandallık, bu barbarlık, bu düşmanlık; dünyanın hiçbir yerinde, fikir hürriyeti olarak, pazarlanamaz. Bu; düpedüz bir nefret suçudur! İsveç hükûmetinin, “insan hakları” kisvesiyle, bu duruma, yol vermesi ise; asla ve asla, kabul edilemez bir acizliktir. Bu acizliği, bir kez daha, şiddetle kınıyorum. Tarihin, hiçbir döneminde; Dini, vicdani ve fikri özgürlüklere yapılan saygısızlık, “İnsan hakkı” olmamıştır, olamaz.
  • Biz, İYİ Parti olarak bu iki yüzlülüğü, reddediyoruz. Bu konuda, ülkemizdeki tüm toplumsal kesimler yekvücut olarak, tepki gösteriyor. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yöneten, bir iktidar, böyle ciddi bir konuda; sadece eleştiriyle, göstermelik tepkilerle yetinemez. Siyaset üstü gördüğümüz, bu tip konularda; iktidarın, yapması gereken, “dostlar alışverişte görsün” anlayışının, ötesine geçmektir. Devleti yönetenler, bu sorumlulukla ve yetki sahibi olmanın, ciddiyetiyle hareket etmek, zorundadır.

“İsveç hükümetini AİHM’e şikayet edeceğiz”

  • Biz İYİ Parti olarak, bir adım atıyoruz. Üstelik bu adım İsveç Savunma Bakan’ının, ülkemize gelişini ertelemekten veya yandaş kanallarda, mizansenler yazmaktan, çok daha, sonuç odaklı bir adım. İsveç’te, İYİ Parti gönüllülerimizden bir grubu, hareket geçirdik. Cuma günü Stockholm’daki bir yerel mahkemede, failler hakkında, suç duyurusunda bulunacağız. Bu nefret suçunun gerçekleşmesine, yol verdiği için, İsveç hükûmetini, yargıya şikâyet edeceğiz.
  • Ve nihai olarak, bu davayı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin, ilgili maddeleri kapsamında açacağız. Bu haklı hukuk mücadelemizin, nereye varacağını, önümüzdeki süreçte, hep birlikte göreceğiz. Tüm iç hukuk yolları, tüketildikten sonra, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidilecek. Ve inanıyoruz ki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de, bizi haklı bulacak. Eğer, bu hedefimize ulaşırsak, İsveç’in, kendi iç yasalarını, yeniden tanzim etmesine, ve bu yöndeki eylemlere, bir daha, müsaade etmemesine, vesile olacağız. İşte örnek yol budur! İşte diplomasi budur.

“Neden seçim tarihini erkene alıyorlar?”

  • Yine erken seçim yaşayacağız. Seçim tarihini güncelledik erkene almadık deseler de bu bariz şekilde erken seçimdir. Biz ne zaman seçim tarihini açıklayın desek seçim zamanında olacak diye nutuk attılar. Neden şimdi seçim tarihini erken alıyorlar? Çünkü gençlerin oy kullanmasından korkuyorlar. Gençlerin onları sandığa gömeceğini çok iyi biliyorlar. Okullar açıkken seçim yapılmasını istemiyorlar. 
  • Gençlerimizin bulundukları şehirde oy kullanmaları için onları tek tek bilgilendireceğiz. Gerekirse kapı kapı dolaşacak tüm gücümüzle çalışacağız. Başvuru gününü kaçıran olursa da ikametlerin bulunduğu şehirlere ücretsiz olarak götürülmelerini ve sonra da geri getirilmelerini biz sağlayacağız.
  • Biz gençlerin olmadığı bir seçimi kabul etmiyoruz. Biz arkamızda gençlerimizle gümbür gümbür iktidara yürüyoruz. Asla unutmayın, hiç merak etmeyim. O sene bu sene. 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER