A3 Haber

Anayasa Komisyonu’nda skandal: Eşcinsellik konusu için psikolog yerine ürolog getirdiler!

Anayasa Komisyonu’nda skandal: Eşcinsellik konusu için psikolog yerine ürolog getirdiler!

Anayasa Komisyonu’nda skandal: Eşcinsellik konusu için psikolog yerine ürolog getirdiler!
Ocak 25
16:10 2023

TBMM Anayasa Komisyonu’nda başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerine eşcinsellik tartışmaları konusunda uzman olarak ürolog davet edilmesine tepki geldi. CHP Ankara Milletvekili Emir “Ergenlik karmaşası ürolojinin alanı mıdır? Psikolojik sorunlar ürolojinin alanı mıdır? İntihar, depresyon ürolojinin alanı mıdır? Ruh sağlığını korumak, cinsel kimlik ürolojinin alanı mıdır hocam” dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu’nda türbana anayasal güvence öngören anayasa değişiklik teklifinin görüşmeleri sırasında, eşcinsellik tartışmaları ile ilgili uzman değerlendirmesi ürolog tarafından yapıldı. Bu uygulama üzerine CHP Ankara Milletvekili Murat Emir tepki gösterdi.

Komisyon toplantısında konuşan ürolog Prof. Zeki Bayraktar, Türkiye’nin bir dip dalgayla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Henüz bunun kamuoyu tarafından da algılanabildiğini düşünmüyoruz çünkü bu dip dalga kamuoyunun algılayabileceği şekle gelmemiş. Kamuoyu eşcinsel ve transseksüel bireyleri görür, biz ise bunun öncüllerini görüyoruz şu anda” dedi.

Bayraktar’ın konuşmasının ardından söz alan Murat Emir, şunları söyledi:

Aynı zamanda AKP’de MYK üyesi olacak kadar yönetimde olan birisinin seçilmiş olması doğrusu bence talihsizlik. Komisyonun ilk gününde ısrarla Türk Psikiyatri Derneği’nin bir temsilcisini çağırın demiştim. Bilim insanı gelsin, birkaç kişi gelsin, Türk Tabipleri Birliği’nden de gelsin ve bu konuda bizi aydınlatsınlar. Ben burada derin bir cehalet görüyorum. Kendi pozisyonumu ifade edeyim önce yanlış anlamalara izin verilmemesi için. Türkiye’de, bu ülkede, bu toplumda çocuklarımızı, ergenlerimizi korumak birincil görevimizdir ve bunun için milli eğitimden tutun birçok alanda yapılması gereken birçok şey olduğuna inanıyorum, bu alanın başıboş bırakılmaması gerektiğine inanıyorum. Bakın, sayın uzmanı çağırdınız, sayın meslektaşımı çağırdınız, önemli bilgiler verdi, teşekkür ederim ama bakın, kullandığı kelimeleri söylüyorum, sizi şey yapmak için söylemiyorum, siz çünkü ürologsunuz hâliyle. Bakın, ergenlik karmaşası, cinsel kimlik bunalımı, cinsel kimlik arayışı, normatif davranış, psikolojik sorunlar, intihar, depresyon. Bunlar üroloğun işi değil arkadaşlar, bunlar psikiyatristlerin işi, psikologların işi, ergen psikiyatrisiyle uğraşanların işi; getirin bir tane uzman onlar anlatsın bunları. Bu yüce Meclis bunlara mahkum mu? Evet, bakın bu soruların hangisi ürolojinin alanıdır? Hocam, bakın söylediğiniz kelimeler… Ergenlik karmaşası ürolojinin alanı mıdır? Psikolojik sorunlar ürolojinin alanı mıdır? İntihar, depresyon ürolojinin alanı mıdır? Ruh sağlığını korumak, cinsel kimlik ürolojinin alanı mıdır hocam?

Komisyona çağrılan ürolog kimdir?

Komisyona çağırılan ürolog, AKP ve Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla anılan Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Zeki Bayraktar.

Bayraktar’ın adı, edebiyat dünyasındaki kadınların tacizcileri ifşa ettiği akımda duyulmuştu. Bayraktar, kadınların kendilerini taciz eden failleri ifşa etmesine yorum yaparak “Ahlaksız kadınlar ahlaksız erkekleri ifşa ediyor” demişti. Bayraktar sosyal medya kullanıcılarından gördüğü tepki sonrası paylaşımını silmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER