A3 Haber

“Uzaya gidecek” Türkler belli oldu: Erdoğan açıklayacak

“Uzaya gidecek” Türkler belli oldu: Erdoğan açıklayacak

“Uzaya gidecek” Türkler belli oldu: Erdoğan açıklayacak
Ocak 25
15:48 2023

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya gidecek adayların belli olduğunu, yakın zamanda AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya gidecek adayların belli olduğunu söyledi. Bakan Varank yakın zamanda AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söz konusu isimleri açıklayacağını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Varank şu ifadeleri kullandı: “Yakın zamanda Cumhuriyetimizin 100. yılında bir Türk vatandaşını uluslararası uzay istasyonuna göndereceğiz. Orada bilimsel deneyler bu arkadaşımız gerçekleştirecek. Bu Türk uzay yolcularının seçiminde sağlık bilimleri üniversitesinin ciddi katkıları oldu. Uzay ve havacılık alanında ciddi psikolojik testleri beraber gerçekleştirdik.”

Bakan Varank sözlerine şöyle devam etti: “Adaylarımız aslında belli, yakın zamanda da inşallah sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla bu isimleri paylaşmış olacak. Türkiye 100. Yılında bir vatandaşını uluslararası uzay istasyonuna gönderecek. Bir Türk vatandaşı ay yıldızlı al bayrağımızı uluslararası uzay istasyonunda en güzel şekilde temsil edecek.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER