A3 Haber

Sinan Ateş cinayeti: Kritik iki isim tutuklandı, tutuklu sayısı 17’ye yükseldi

Sinan Ateş cinayeti: Kritik iki isim tutuklandı, tutuklu sayısı 17’ye yükseldi

Sinan Ateş cinayeti: Kritik iki isim tutuklandı, tutuklu sayısı 17’ye yükseldi
Ocak 26
12:59 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel, çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı. Demirbaş daha önce iki gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı, Emre Yüksel’in de Ülkü Ocakları’nın genel başkan yardımıcı olduğu ortaya çıkmıştı.

Sinan Ateş suikastında tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkardığı ileri sürülen ve MHP’li milletveki Olcay Kılavuz’un evinde yakalanan Tolgahan Demirbaş ile Ülkü Ocakları genel başkan yardımıcısı Emre Yüksel gözaltına alınmıştı.

Ankara Emniyeti’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edilen Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel bugün çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Demirbaş’ın suikast akşamı MHP Mersin Milletvekili ve Ateş’ten önceki Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz ile aynı evde bulunduğu sırada gözaltına alındığını ve soruşturma savcısının sözlü talimatıyla bırakıldığı öne belirtilmişti.

Soruşturma kapsamında şu ana kadar 17 kişi tutuklandı. Soruşturmadan sorumlu Başsavcı Vekilliğine Durdu Özer getirilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı yürüten savcının değiştirilmediğini, ilave bir savcı daha görevlendirildiğini açıklamıştı.

Demirbaş, soruşturma savcısının izine çıkarılması ve ikinci savcının dosyaya atanmasının ardından geçen hafta savcılığa ifade verdikten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Daha önce de iki defa serbest bırakılan Demirbaş hakkında ‘Şüpheliyse neden bırakıldı?’ soruları tartışmaya yol açmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER