A3 Haber

Yüksek Seçim Kurulu’na imam hatipli başkan

Yüksek Seçim Kurulu’na imam hatipli başkan

Yüksek Seçim Kurulu’na imam hatipli başkan
Ocak 26
16:07 2023

YSK’nın yeni başkanı belli oldu. Yüksek Seçim Kurulu yeni üyelerinin belli olmasının ardından YSK Başkanlığı’na, görev süresi dolan Muharrem Akkaya yerine Ahmet Yener seçildi. Yener, Ankara İmam Hatip Lisesi ve İstanbul Hukuk mezunu…

YSK’da görev süresi dolan üyelerin yerlerine Danıştay’dan gelmesi gereken iki üye için de geçen hafta Danıştay Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Ali Çopur ile İsmail Kalender YSK üyeliğine seçilmişti.

Yargıtay ve Danıştay’dan gelecek yeni üyeler, yemin ederek görevlerine başlamalarının ardından YSK Başkanlığı için seçim yapıldı.

YSK Başkanlığı’na 2016 yılından bu yana görev yapan Muharrem Akkaya’nın yerine Ahmet Yener seçildi.

Ahmet Yener kimdir?

1966’da Beypazarı’nda doğmuştur. Ankara İmam Hatip Lisesini bitirmiş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1989 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Ankara’da kısa dönem olarak yapmıştır. Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Yener; sırasıyla Baykan, Yığılca, Sivrihisar, Osmaniye ve Kırıkkale Hâkimliği görevlerinde bulunmuştur. “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Tazminat Davalarında Görev ve Yetki”, “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Manevi Tazminat Davaları”, “İş Kazası ve Meslek Hastalığı”, “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Maddi Tazminat Davaları” adlarında ortak çalışmaya dayalı dört adet eseri bulunmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER