A3 Haber

Amasra maden faciasına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından soruşturma izni yok!

Amasra maden faciasına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından soruşturma izni yok!

Amasra maden faciasına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından soruşturma izni yok!
Ocak 27
11:56 2023

Amasra’da 42 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan TTK yetkilileri için soruşturma izni talep etti. Ancak bakanlıktan 30 günlük yasal süre içinde soruşturma iznine dair dönüş yapılmadı.

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’ün haberine göre, Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu ve TTK Genel Müdür Yardımcısı Ercan Gebeş ile birlikte 9 TTK ve bakanlık yetkilisi hakkında 26 Aralık 2022 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan görevi kötüye kullanma suçlamasıyla soruşturma izni istedi.

Av. Derviş Emre Aydın’ın verdiği bilgiye göre, soruşturma izninin verilmesi için 30 günlük yasal süre dün sona erdi. İdarenin 15 gün ek süre isteme hakkı da bulunuyor.

Ancak avukat Melike Polat, ek süreye ilişkin dosyaya henüz yansıyan bir konu olmadığına dikkat çekti. Polat şunları söyledi: “Bu konuda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan gelen cevabın tarafımıza tebliğ edilmesi için talepli dilekçe gönderdik, bekliyoruz. Soruşturma izni verilip verilmeyeceğine dair bilgi henüz dosyaya yansımadı. Bu dosya, müessesede çalışan ve bir kısmı tutuklu olan diğer şüpheliler hakkındaki dosyayı sürüncemede bırakmamak için ayrı bir dosya üzerinden devam ediyor. Amasra Taşkömürü İşletmesi Müdürlüğü’ndekilerin şüpheli olduğu dosya da şu an Bartın Ağır Ceza Mahkemesi önünde. İddianameyi inceliyorlar, kabul edip etmeyeceklerini 15 gün içinde göreceğiz. İddianame kabul edilirse, tensip zaptı hazırlanacak ve duruşma günü belirlenecek.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER