A3 Haber

ABD TikTok’u yasaklıyor: Yasa tasarısı önümüzdeki ay oylanacak

ABD TikTok’u yasaklıyor: Yasa tasarısı önümüzdeki ay oylanacak

ABD TikTok’u yasaklıyor: Yasa tasarısı önümüzdeki ay oylanacak
Ocak 28
12:24 2023

ABD’de Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, Çin merkezli popüler sosyal medya uygulaması olan TikTok’un ABD’de kullanımını engellemeyi amaçlayan bir yasa tasarısını önümüzdeki ay oylayacağını doğruladı.

Komite başkanı olan Cumhuriyetçi Michael McCaul tarafından planlanan önlem, Beyaz Saray’a ABD’nin ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle TikTok’u yasaklamak için yasal araçlar vermeyi amaçlıyor.

Bloomberg’e konuşan McCaul, “Endişemiz, bu uygulamanın Çin hükümetine telefonlarımıza giden bir kapı sağlaması” dedi.

2020 yılında, dönemin ABD başkanı olan Donald Trump, yeni kullanıcıların TikTok’u indirmesini engellemeye ve uygulamanın ABD’de kullanımını etkili bir şekilde engelleyebilecek önlemler almaya çalıştı, ancak tedbir konusunda mahkeme engeline takıldı.

Haziran 2021’de Biden yönetimi bu çabadan resmen vazgeçti. Ardından aralık ayında, Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio, TikTok’u yasaklamak için bir düzenleme açıkladı.

ABD’de 100 milyondan fazla kullanıcısı olan TikTok, üç yıldır ABD vatandaşlarının kişisel verilerine Çin tarafından erişilemeyeceği ve içeriklerin manipüle edilemeyeceği konusunda ABD’ye güvence vermeye çalışıyor.

TikTok’ta yapılan bir açıklamada, “TikTok’u manipüle etmek için kullanılabilecek hiçbir arka kapı olmamasını sağlamak için hükümet ve bağımsız gözetim ile kapsamlı bir önlem paketine” sahip olunduğu ve bu çabalara bugüne kadar yaklaşık 1,5 milyar dolar yatırım yapıldığı belirtildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER