A3 Haber

Emniyet’e 10 bin yeni kadro: Resmi Gazete’de yayımlandı

Emniyet’e 10 bin yeni kadro: Resmi Gazete’de yayımlandı

Emniyet’e 10 bin yeni kadro: Resmi Gazete’de yayımlandı
Ocak 28
10:19 2023

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatı için 10 bin kadro açıldı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın imzasıyla Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı da ihdas edildi.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bazı bakanlık ve kurumlara 10 bin 24 kadro ihdası gerçekleştirildi. “Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatına bir Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanı, üç Narkotik Suçlarla Mücadele Başkan Yardımcısı ve bin polis memuru, Emniyet Genel Müdürlüğü taşra teşkilatına 9 bin polis memuru, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı merkez teşkilatına bir şube müdürü, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merkez teşkilatına üç daire başkanı ve 16 şube müdürü kadrosu ihdas edildi.

Resmi Gazete’de ayrıca, “Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Karamamesinin 282’nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “uygulamak”, ibaresinden sonra gelmek üzere “Bakanlıkça uygun görülen kütüphanelerde, kütüphane kullanıcılarına yiyecek ve içecek gibi ikramlarda bulunmak” ibaresi eklendi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER