A3 Haber

Erdoğan’dan muhalefete “adaylık” yanıtı: 2018 seçimlerinde kronometre sıfırlandı

Erdoğan’dan muhalefete “adaylık” yanıtı: 2018 seçimlerinde kronometre sıfırlandı

Erdoğan’dan muhalefete “adaylık” yanıtı: 2018 seçimlerinde kronometre sıfırlandı
Ocak 28
18:01 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli’de halka seslendi. Altılı masa liderlerine yönelik açıklamalarda bulunan Erdoğan, yeniden aday olabilir mi sorusuna da yanıt verdi. Erdoğan, “Bir yılda bir aday çıkartmayı beceremeyenler kendi sünepeliklerinin üzerini örtmek için şimdi istikameti başka tarafa çevirdiler” diyerek altılı masayı hedef aldı. Sözlerine 2017’de gerçekleşen anayasa değişikliğini anımsatarak devam eden Erdoğan, “2018’de kronometreyi sıfırladık” dedi.

Erdoğan, Denizli’de toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın hedefinde altılı masa olurken, üçüncü kez aday olacak mı sorusuna yanıt verdi.

2017’de gerçekleşen anayasa değişikliği ile sistemin değiştiğini 2018 seçimlerinde de yeni sistemle ilk defa cumhurbaşkanı olduğuna vurgu yapan Erdoğan, “Masayı kurdular ama masadan bir türlü aday çıkartamadılar. Baktılar kendileri masadan aday çıkartamıyor bu defa bizim adaylığımıza çamur atmaya başladılar” dedi.

Erdoğan, tekrar aday olmasında hukuki bir sakınca olmadığına dikkat çekip “2017’de kabul edilen anayasa değişikliği hiçbir tereddüte mahal vermeyecek biçimde açıktır. Aklen de hukuken de fiilen de 2018’de seçilen cumhurbaşkanı ilk kez seçilmiş cumhurbaşkanı, aynı zamanda yeni sistemin de başkanıdır. Yeni yönetim sistemi ile kronometre 2018’de sıfırlandı” dedi.

Erdoğan’ın cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

  • Masayı kurdular ama masadan bir türlü aday çıkartamadılar. Baktılar kendileri masadan aday çıkartamıyor bu defa bizim adaylığımıza çamur atmaya başladılar.
  • Halbuki biz aylardır siyaset er meydanıdır biz adayız karşımıza kimi çıkartacaksınız çıkartın, söyleyin de milletin huzurunda er meydanında yarışalım dedik. Bir yılda bir aday çıkartmayı beceremeyenler kendi sünepeliklerinin üzerini örtmek için şimdi istikameti başka tarafa çevirdiler.
  • Bunca zamandır aklınız neredeydi? Şimdiye kadar neden söylemediniz?
  • 2017’de kabul edilen Anayasa değişikliği hiçbir tereddüte mahal vermeyecek biçimde açıktır. Aklen de hukuken de fiilen de 2018’de seçilen Cumhurbaşkanı ilk kez seçilmiş Cumhurbaşkanı, aynı zamanda yeni sistemin de başkanıdır. Yeni yönetim sistemi ile kronometre 2018’de sıfırlandı.
  • Altılı masa bir anda aydınlanma yaşamışlar. Bir korku sarmış. Biz milli iradenin üstünlüğü dışında bir yol kabul etmediğimiz için tüm rakiplerimizi yendik.
  • Parti binalarına, “Yeter söz milletindir” afişi asıyorlar. Rahmetli Menderes bunların ağbabalarına “Yeter söz milletin” demişti. Biz de bugün küresel vesayet odaklarına yeter diyoruz. 14 Mayıs’ta masa vesayetini sandığa gömeceğiz. Bakalım hepsi birden milli iradenin gücünün karşısında ne ifade edecek.
  • Onların bir yuvarlak masanın etrafında toplanıp durdukları bir yılda bizde 47 il ziyareti yaptık. Biz Türkiye’yi, dünyayı dört dolandık, onlar bir masanın etrafında tur atmanın ötesine geçemedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER