A3 Haber

Kılıçdaroğlu Konya’da seçmene böyle seslendi: Kul hakkı yiyene oy verip günahın parçası olmayın

Kılıçdaroğlu Konya’da seçmene böyle seslendi: Kul hakkı yiyene oy verip günahın parçası olmayın

Kılıçdaroğlu Konya’da seçmene böyle seslendi: Kul hakkı yiyene oy verip günahın parçası olmayın
Ocak 28
18:14 2023

CHP lideri Kılıçdaroğlu, siyasette zenginleşilemeyeceğini vurgulayarak “Bu oluyorsa kul hakkı yeniyordur. Kimsenin bunun bir parçası olmasını istemem. Kul hakkı yiyene oy vererek, bu günahın bir parçası olmamalı kimse” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’da Büyük Yörük Türkmen Buluşması’nda konuştu. Ana muhalefet lideri, konuşmasında yörüklerin yaşadığı sorunlara, devlette liyakatsizlik nedeniyle çürümenin yaşandığına ve rüşvetin sistemselleşmesine değindi. Kılıçdaroğlu, tüm bunların birlik olarak aşılabileceğini belirterek umutsuzluğa kapılmama çağrısında bulundu.

“Akşehir’i il yapacağız”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Geçmişte şöyle ya da böyle belli yerlerde yer almış olabiliriz. Ama bugün herkese sorumluluk düşüyor. Bağımsızlık savaşının asıl karargahı olan Akşehir’deyiz. Burası kadim kültürümüzün kenti, burası neden il değil? Akşehir’i il yapacağız. Eğer milli kurtuluş savaşımızın ne olduğunu biliyorsanız Akşehir’i bileceksiniz. Bütün mühim kararlar o dönem burada alındı.
  • Adaleti taşıyıp yansıtarak ancak kamil insan oluruz. Sorunlar yaşadığınızı biliyorum. Tarlaya giderken valilerin, muhtarların müdahale ettiğini biliyorum. Siz bu ülkenin gerçek sahiplerisiniz. Bu kadim kültürü yaşatmak da hepimizin temel görevidir. İnsanları ötekileştirmeyelim. İnsanlar insan oldukları için başımızın üstünde. O nedenle biz herkesi kucaklayan Anadolu yaratacağız.
  • Ayrışma olduğunu biliyorum, devlette çürüme olduğunu biliyorum. Ama bunu değiştireceğiz. İşi ehline vermezseniz evet, çürüme olur. Devlet dediğiniz işinin ehli olduğunda düzgün yönetilir. Bunun için de dünyayı bileceksiniz, devletinizin çıkarlarını bileceksiniz. Dünyanın her yerinde devletinizin çıkarını savunacaksınız. Ama şimdi rüşvet olanı büyükelçi yaptılar. Olur mu öyle? Sistem çürümeye başlarsa ülke de çürür. Sizden istediğim umutsuzluğa kapılmamanız.
  • Yörüklerin sorunlarını biliyorum. Bu kardeşiniz hepsini çözecek. Kırsalda çalışan tüm kadın ve gençlerin sigortalarını devlet ödeyecek. Çalışanın hakkını sosyal devlet teslim edecek. Yörük Türkmen kimdir? Çalışandır, üretendir. Çalışan insanın hakkı teslim edilecek. Biz bu coğrafyayı, kimsenin mağdur edilmediği bir hale getireceğiz. Güzel Türkiye’mizde hep birlikte eğlenilecek, herkes kucaklaşacak. Yetmedi mi ayrışma? Birleşmeliyiz, beraber olmalıyız.
  • Devleti yönetenler, yönettikleri bu sürede zenginleşiyorlarsa, onlar artık milletin değil kendi hak ve hukuklarını savunurlar. Siyasette zenginleşilmez. Bu oluyorsa kul hakkı yeniyordur. Kimsenin bunun bir parçası olmasını istemem. Kul hakkı yiyene oy vererek, bu günahın bir parçası olmamalı kimse. Siz bizim birliğimizin, beraberliğimizin güvencesisiniz. Bu günleri hep beraber aşacağız.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER