A3 Haber

Kılıçdaroğlu türbede dua etti: Bilgilendirmede “Kılıçdaroğlu peygamber soyundandır” denildi

Kılıçdaroğlu türbede dua etti: Bilgilendirmede “Kılıçdaroğlu peygamber soyundandır” denildi

Kılıçdaroğlu türbede dua etti: Bilgilendirmede “Kılıçdaroğlu peygamber soyundandır” denildi
Ocak 28
17:35 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya Akşehir’de; Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi’ni ziyaret ederek dua etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’nın Akşehir ilçesinde; Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi’ni ziyaret etti. Burada basın mensuplarına, Kılıçdaroğlu’nun soy kütüğü ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Kılıçdaroğlu’nun, aslen Konya Akşehirli olduğu, dedesinin Seyyid Mahmud Hayrani’nin Kureyşan Ocağına mensup olduğu belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun soykütüğüne dair bilgilendirme yapıldı

Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi’nde dua eden CHP liderinin soykütüğüne dair bilgilendirme yapıldı. Kılıçdaroğlu’nun Konya Akşehirli olduğu, dedesi Seyyid Mahmud Hayrani’nin Kureyşan Ocağı’na mensup olduğu bilgilendirmede, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun ataları Türkmenistan, Afganistan Türkistanı olarak bilinen ve Horasan yakınlarındaki Hayran bölgesinden, Selçuklularla beraber dalgalar halinde Harran eyaletindeki Adıyaman beldesine, oradan Karaman eyaleti Konya Akşehir’e yerleştikten sonra 1243’te Akşehir’den, 1335’te Kayseri-Sivas bölgesindeki Alaaddin Ertena Beyliğinden ve 1466’da Karaman Beyliği’nden üç dalga halinde Tunceli’ye göçmüşlerdir” denildi.

“Kılıçdaroğlu peygamber soyundandır”

Açıklamada şöyle devam edildi: “Merhum Turgut Özal’ın özel kalem müdürü ve AKP eski milletvekili Fevzi İşbaşaran, Sayın Kılıçdaroğlu Gelirler Genel Müdürlüğü’nde görevliyken, rahmetli Turgut Özal ile gece yarılarına kadar devlet bütçesi için çalışırlardı. Merhum Özal, sayın Kılıçdaroğlu’nu ayakta karşılardı. Merhum Turgut Özal, ‘Türkiye’de peygamber soyundan gelen birçok aile vardır ancak benim tanıdığım iki aileden biri Kılıçdaroğlu ailesidir” diyor. Alemdar Yalçın’ın çalışmalarında Kemal Kılıçdaroğlu’nun ailesinin Kureyşan ocağına mensup olduğu, Horasan Türkmenlerinden ve Ehli Beyt soyundan geldiği belirtilmektedir. Kureyşan cemaati, Selçuklu ve Osmanlı döneminde büyük saygınlığı olan Kureyşan ocağına mensuptur. CHP genel başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ailesi ve ataları bu cemaate mensuptur.”

Daha sonra Prof. Mehmet Hayri Kırbaşoğlu tarafından dua okundu.

Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ve CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan eşlik etti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER