A3 Haber

Kılıçdaroğlu: Seçimden sonra arsız ve hırsızlar telefonda bir ses duyacak, ben Kemal geliyorum…

Kılıçdaroğlu: Seçimden sonra arsız ve hırsızlar telefonda bir ses duyacak, ben Kemal geliyorum…

Kılıçdaroğlu: Seçimden sonra arsız ve hırsızlar telefonda bir ses duyacak, ben Kemal geliyorum…
Ocak 31
14:13 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında iktidara seslenerek “Seçimin ertesi gününde telefonları acı acı çalacak. Açtıkları telefonun ucunda bir ses duyacaklar: Ben Kemal, geliyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçim, ekonomi, “beşli çete” gibi konulara değinen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasının son bölümünde “Vuracağız neşteri, alacağız devletin malını geriye. Seçimin ertesi gününde telefonları acı acı çalacak. Açtıkları telefonun ucunda bir ses duyacaklar: Ben Kemal, geliyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

  • Her soruna akılcı çözümler ürettiğinizde barışık bir toplumu inşa etmiş olursunuz. Hedefimiz de böyle bir siyaset anlayışı. Bu siyaset anlayışını Türkiye’ye getireceğiz. Altı lider birlikteyiz, birlikte demokrasiyi savunuyoruz. Var olan sorunlara akılcı çözümler üreteceğiz.
  • Belgeselci Sibel Tekin cezaevine alınmıştı, neden belgesel çektin diye. Sibel’e şunu söyleyelim kapalı cezaevinden açık cezaevine hoş geldin. Ama Türkiye’yi açık bir cezaevi olmaktan kurtaracağız.
  • Toplumun her kesiminde sorun var ve bu sorunu çözmeye hazırız. Beşli çetenin değil alın teri dökenlerin kazandığı bir Türkiye inşa edeceğiz.
  • Tek adam rejiminin faturası bugün önümüzde duruyor. Bu rejim bizi mahvetti. Bu rejim bir beka sorunudur. Tek adam sistemi Türkiye için bir beka sorunudur ve Türkiye buradan çıkmak zorundadır.
  • Zorbadan yola çıkarak Boğaziçi Üniversitesi’ne değinmek isterim. Kayyum atandı, bir süre dayandı sonra istifa etti. Bu sefer okulun içinden çıkan kişi gerçek anlamda bir Brütüs. Boğaziçi Üniversitesi sıradan bir üniversite değildir. Dünyanın en önemli ve en saygın üniversitelerinden biriydi. Aldılar yerine Brütüs Naci’yi getirdiler. Bilim insanlarını, hocaları kovdular, öğrencileri dövdüler, hapse attılar. Brütüs Naci durmadı, bu sefer de mezunlar derneğinin yaptığı binayı işgal etti.
  • Buradan Naci’ye sesleniyorum zulümden baskıdan hoşlanmam. Bunu yapanları da asla affetmem. Naci, kayyum düzenine son verdiğimizde görecektir ‘geliyor gelmekte olan’ın ne anlama geldiğini.
  • Devleti yeniden inşa edeceğiz. Altı benzemez bunlar, bir araya gelemezler, kavga ederler diyorlardı. Ya arkadaş, siz bir aradasınız, hiç bir araya gelip önlerinde kağıtlar, şu memleketin sorununu nasıl çözeriz diye düşündüler mi! Bu memlekette yolsuzluk, hırsızlık var. Bir cümle kurdular mı?
  • İlk yapacağımız iş durum ve hasar tespit komisyonu kuracağız. Bilgiye dayalı karar almak zorundasınız. Plansız programsız bir devlet olmaz. MB’nin bağımsızlığı bunun için kesinlikle söz verdik.
  • MB’nin bağımsızlığını sağlayacağız. Ekonomik ve sosyal konsey çalışacak. Var olan sorunları, sorunu yaşayanlardan dinleyeceğiz. Biz o sorunu çözmek için çaba harcayacağız.
  • Bütçe disiplininin sağlayacağız. Kamu ihaleleri şeffaf olacak.
  • Bir konuda en başından beri çok açık ve net konuşuyorum: Bu beşli çetelerin proje kisvesi altında devlet hazinesinden fazlasıyla götürdükleri paraları, malları onlardan tahsil edeceğim sözünü verdim. Çünkü o paralar bu ülkenin doğmamış bebeklerinin parasıdır. Bu çetelerle bu savaşı ilan etmeden önce dost meclislerinde çok uyarıldım. Aman başkan, onlarla uğraşırsan o devasa para da seninle uğraşır diye uyardılar. Mafyası var, paramiler grupları var, derinleri var aman başkan diyen insanlarla bir araya geldim. Samimi olarak uyarıyorlardı. Bütün bunları bilerek ve düşünerek yola çıktım ben. Ben bilmiyor muydum bunu söylediğimde bu sürecin ne kadar kirli hale geleceğini. Her türlü karalama kampanyalarının yapılacağını. Silahların gölgesinde siyaset yapmak zorunda kalacağımı bilmiyor muydum. Elbette biliyordum.
  • Son bir Bay Kemal uyarısı yapmak istiyorum; beytülmale dokunan yanacaktır!
  • Ankara’ya dev bir dijital pano kuracağım adı çetemetre olacak. Geri aldığımız her doları burada görecek herkes. Halktan çalınan paralar dönmedi sürece durmayacağım. Her kuruşun peşine düşeceğim.
  • Benim helalleşeceğim, haksızlık yapılanlardır. Kimse haksızlık yapıldıysa onunla oturup helalleşeceğim. Roboski ile Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi ile Soma ile başı kapalı kızlarımıza haksızlık yapıldığı için, biz o dönemde suskun kaldığımızdan dolayı onlarla da helalleşeceğiz. Liste uzun. Bizim arsız ve hırsıza muamelemiz açıktır; vuracağız neşteri, alacağız devlet malını geri.
  • Vuracağız neşteri alacağız devleti malını geriye. Seçimin ertesi gününde telefonları acı acı çalacak. Açtıkları telefonun ucunda bir ses duyacaklar: Ben Kemal, geliyorum.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER