A3 Haber

Sinan Ateş’in dayısı: AKP bize söz verdi, eğer sözler tutulmazsa herkes konuşacak

Sinan Ateş’in dayısı: AKP bize söz verdi, eğer sözler tutulmazsa herkes konuşacak

Sinan Ateş’in dayısı: AKP bize söz verdi, eğer sözler tutulmazsa herkes konuşacak
Şubat 01
12:33 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş’n öldürülmesinin üzerinden bir ay geçti. Ailenin konuşmak için 40’ının çıkmasını beklediği belirtiliyor. MHP’li Semih Yalçın’a cevap veren Ateş’in eşi Ayşe Ateş de buna işaret etmişti. Sinan Ateş cinayeti sonrası MHP’den istifa eden, dayısı Halil İbrahim Bozkurt da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bozkurt, AKP’den kendilerine cinayetin aydınlatılması konusunda sözler verildiğini söyledi: “Eğer verilen sözler tutulmazsa yurdun her köşesinden bizi bekleyen dostlarımız konuşmaya başlayacak.”

T24 yazarı Candan Yıldız bugün yayımlanan yazısında, Sinan Ateş’in dayısının sözlerini aktardı.

80’lerdeki MHP ana davasının avukatlarından olan Mehmet Saral’a göre, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş bekliyor. Aileye bazı sözler verilmiş olabilir. Ayşe Ateş, verilen sözler tutulmazsa Sinan Ateş’in dayısının “Katiller Meclis’te” sözlerinden daha ileri cümleler kurabilir, şüphelendiği bazı milletvekillerinin isimlerini zikredebilir.

Sinan Ateş cinayeti sonrası MHP’den istifa eden, 12 dönem MHP’nin çeşitli kademelerinde görev alan, son olarak MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı görevinde bulunan ve Sinan Ateş’in dayısı olan Halil İbrahim Bozkurt, AKP’den kendilerine cinayetin aydınlatılması konusunda sözler verildiğini söyledi.

Ateş’in kırkının çıkmasını beklediklerini ifade eden Halil İbrahim Bozkurt “Sabırla bekliyoruz. Verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz. Biz de sözümüzü tutarak Sinan’ın kırkının çıkmasını bekliyoruz. Eğer sözler tutulmazsa yurdun her köşesinden bizi bekleyen dostlarımız konuşmaya başlayacaklar. Herkes bildiğini söyleyecek. Aile olarak kenarda oturacak halde değiliz” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER