A3 Haber

Televizyoncu Metin Uca gözaltına alındı

Televizyoncu Metin Uca gözaltına alındı

Televizyoncu Metin Uca gözaltına alındı
Şubat 02
14:00 2023

Televizyon programcısı Metin Uca, Ankara’ya gitmek için İstanbul Havalimanı’nda bulunan Türk Hava Yolları (THY) iç hat CIP Lounge geldi. Bilet işlemlerini yaptıran Uca’nın kimlik kontrolü sırasında hakkında arama kararı olduğu ortaya çıktı. Metin Uca polis tarafından gözaltına alındı.

Uca’nın işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Uca ile görüştüğünü gözaltı sebebinin “Fatih Sultan Mehmet ile ilgili bir ifadesi olduğunu” aktardı. Ağırel’in Twitter üzerinden paylaştığı mesaj şöyle:

Metin Uca ile görüştüm. Gözaltı nedeni sergilediği “Bunu mu demek istedim?” adlı oyununda Stefanos Yerasimos’un “Sultan Sofraları” adlı kitabında yer alan Fatih Sultan Mehmet’in söylediği bir sözü okuması ! Oyunu izleyen bir kişi rahatsız olmuş ve şikayet etmiş!

İfadeden sonra serbest bırakıldı

Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) Odası’nda ifadesi alınan Uca, işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Uca’nın ifadesi

CHP’li Av. Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından Metin Uca’nın emniyetteki ifadesini de paylaştı. Buna göre, Uca, bu oyunu 350 kez oynadığını, fakat hiç şikâyet edilmediğini belirterek, “Oyunu dini değerlere, kamu görevlilerine yahut başkaca kişilere hakaret etme amacıyla sergilemiyorum” dedi ve üzerine atılan suçlamayı kabul etmedi.

Uca’nın ifadesi şöyle:

  • 21 Ağustos 2022 günü Edremit Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 5.Edremit Kitap ve Kültür Sanat programına konuşmacı olarak katıldım. Burada konuklara “Bunu mu Demek İstedim” isimli interaktif komedi türündeki tiyatro oyununu sergiledim. Bana sormuş olduğunuz programda yapmış olduğum 25 sayfadan ibaret çözümü yapılan konuşma metni bu tiyatro oyununa ilişkindir.
  • Bahse konu oyunu 2019 yılından bu yana, farklı il ve ilçelerde yaklaşık 350 kez sergiledim. Bugüne kadar bu oyun dolayısıyla hakkımda herhangi bir şikâyette bulunulmadı. Söz konusu tiyatro oyununda tarihimizin, bizlere anlatıldığı gibi büyük olaylardan değil küçük detaylardan oluştuğunu eğlenceli bir dille izleyicilere sergiliyorum. Aynı zamanda tarihte yaşanan olayların günümüzdeki yansımalarını ifade etmek amacıyla günümüzden de birtakım örneklendirmeler yapıyorum. Oyunu kesinlikle suç işleme kastıyla, dini değerlere, kamu görevlilerine yahut başkaca kişilere hakaret etme amacıyla sergilemiyorum. Nitekim sergilemiş olduğum oyuna ilişkin olarak bana okuduğunuz çözüm tutanağı itibariyle de suç unsuru oluşturabilecek herhangi bir ifade kullandığımı düşünmüyorum. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum. Başkaca söyleyecek bir şeyim yoktur.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER