Site icon A3 Haber

Televizyoncu Metin Uca gözaltına alındı

Televizyon programcısı Metin Uca, Ankara’ya gitmek için İstanbul Havalimanı’nda bulunan Türk Hava Yolları (THY) iç hat CIP Lounge geldi. Bilet işlemlerini yaptıran Uca’nın kimlik kontrolü sırasında hakkında arama kararı olduğu ortaya çıktı. Metin Uca polis tarafından gözaltına alındı.

Uca’nın işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Uca ile görüştüğünü gözaltı sebebinin “Fatih Sultan Mehmet ile ilgili bir ifadesi olduğunu” aktardı. Ağırel’in Twitter üzerinden paylaştığı mesaj şöyle:

Metin Uca ile görüştüm. Gözaltı nedeni sergilediği “Bunu mu demek istedim?” adlı oyununda Stefanos Yerasimos’un “Sultan Sofraları” adlı kitabında yer alan Fatih Sultan Mehmet’in söylediği bir sözü okuması ! Oyunu izleyen bir kişi rahatsız olmuş ve şikayet etmiş!

İfadeden sonra serbest bırakıldı

Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) Odası’nda ifadesi alınan Uca, işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Uca’nın ifadesi

CHP’li Av. Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından Metin Uca’nın emniyetteki ifadesini de paylaştı. Buna göre, Uca, bu oyunu 350 kez oynadığını, fakat hiç şikâyet edilmediğini belirterek, “Oyunu dini değerlere, kamu görevlilerine yahut başkaca kişilere hakaret etme amacıyla sergilemiyorum” dedi ve üzerine atılan suçlamayı kabul etmedi.

Uca’nın ifadesi şöyle:

Exit mobile version