A3 Haber

İstanbul’da kar alarmı: Yüzlerce uçak seferi iptal edildi

İstanbul’da kar alarmı: Yüzlerce uçak seferi iptal edildi

İstanbul’da kar alarmı: Yüzlerce uçak seferi iptal edildi
Şubat 04
13:10 2023

THY, İstanbul’da beklenen kar yağışı sebebi ile İstanbul Havalimanı’ndan 5 ve 6 Şubat tarihlerinde toplam 238 seferini iptal etti. THY, 5 Şubat Pazar günü İstanbul’da beklenen olumsuz hava koşulları sebebi ile İstanbul kalkışlı ve varışlı seyahati bulunan yolcuları daha önceden uyarmıştı.

İstanbul’da bu hafta beklenen kar yağışı sebebi ile Türk Hava Yolları (THY) de harekete geçti.

THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada olumsuz hava koşulları dolayısıyla İstanbul kalkışlı ve varışlı toplam 238 uçuşun iptal edildiği duyuruldu.

Açıklamada, İstanbul’da beklenen kar yağışı nedeniyle MADKOM (Meteorolojik Acil Durum Komitesi) kararı gereği, İstanbul Havalimanı’nda 5 ve 6 Şubat tarihlerinde sefer iptalleri olduğu belirtildi.

THY’den yapılan açıklama şu şekilde:

İstanbul Havalimanı kalkış ve varışlı, 238 sefer iptali yapılmıştır. Bunların 72’si iç hat, 166’sı dış hat seferidir. Operasyon gereği, iptal sayılarının artması muhtemeldir. Misafirlerimiz uçuşlarıyla ilgili güncel bilgiye, uçuş sorgulama ekranlarımız üzerinden uçuş numarasını ve parkur bilgilerini girerek ulaşabilirler.

Uyarıda bulunulmuştu

5 Şubat Pazar günü İstanbul’da beklenen olumsuz hava koşulları dolayısıyla Türk Hava Yolları, İstanbul kalkışlı ve varışlı seyahati bulunan yolcuları uyarmıştı.

THY’den yapılan açıklamada, beklenen hava muhalefeti nedeniyle yarın İstanbul Havalimanı kalkış-varışlı uçuşların yetkili makamların kısıtlama kararı çerçevesinde iptal edilebileceği belirtilerek, yolcuların uçuşlarıyla ilgili güncel bilgiye uçuş sorgulama ekranları üzerinden uçuş numaralarını veya parkur bilgilerini girerek ulaşabilecekleri, uçuşlara ilişkin yolcuların hakları yine aynı sayfadan öğrenebilecekleri ifade edildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER