A3 Haber

Nesin ve Öztürk Kılıçdaroğlu’nun adaylığını tartıştı

Nesin ve Öztürk Kılıçdaroğlu’nun adaylığını tartıştı

Nesin ve Öztürk Kılıçdaroğlu’nun adaylığını tartıştı
Şubat 06
05:58 2023

Gazeteci Ahmet Nesin, kendisine ait YouTube kanalında A3haber yazarı gazeteci Serdar Öztürk’ü konuk etti. İki gazeteci Türkiye’nin seçim süreci, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerinde kullandığı dili ve İYİ Parti içinde Kılıçdarğlu’nun “alevi” olması üzerinden başlayan tartışmalara değerlendirdi.

Gazeteci Ahmet Nesin ve Serdar Öztürk 14 Nisan’da yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin Türkiye’de yarattığı siyasi iklimi değerlendirdi. Nesin, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim meydanlarında kullandığı dilin yeni olmadığını daha önce de “Şıllık” kelimesi üzerinden benzeri bir dil kullandığını söyledi. Bir televizyon programında konuklardan birinin “tırnaklarını kesmesini” de yorumlayan Ahmet Nesin, Türkiye’de geçmişte gece tırnak kesmenin “şeytanı çağırmak” olarak değerlendirildiğini anımsatarak, “Şeytan bunlardan korkuyor” değerlendirmesinde bulundu.

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının da değerlendirildiği programda, Kılıçdaroğlu’nun “alevi” kimliği üzerinden aday yapılmak istenmediğine dikkat çekildi. Gazeteci Serdar Öztürk bu tavrın İYİ Parti içinde “ülkücü” olarak dillendirilen tarafça dillendirildiğini, bunun da Meral Akşener’i zorda bırakmak amacı taşıdığını iddia etti. Öztürk, Akşener ile Koray Aydın arasındaki tartışmanın 2020 yılında yapılan kurultayda başladığını, şimdilik Akşener’in galip olduğunu söyledi.

Ahmet Nezin’in Youtube kanalında yayınlanan programda konuşulanlar şöyle:

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER