A3 Haber

10 yaşındaki Hilal, sağ kolu kesilerek enkazdan çıkarılabildi

10 yaşındaki Hilal, sağ kolu kesilerek enkazdan çıkarılabildi

10 yaşındaki Hilal, sağ kolu kesilerek enkazdan çıkarılabildi
Şubat 09
23:24 2023

Hatay’ın Antakya ilçesinde enkazda kalan 10 yaşındaki Hilal Bilgi, beton blokun altında kalan sağ kolu kesilerek depremden 90 saat sonra enkazdan çıkarıldı. Hilal’in annesi ve babası ile üç kardeşinin ise cansız bedenlerine ulaşılırken, kolunun kesilmesi konusunda akrabalarından onay alındığı belirtildi.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ile Elbistan ilçeleri olan ve 10 kenti etkileyen 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra bölgeye giderek arama kurtarma çalışmalarına başlayan ekiplerden dördüncü günde mucize kurtarılış haberleri geliyor. Hatay’ın Antakya ilçesi, General Şükrü Kanatlı Mahallesi’nde yedi katlı bir apartmanın enkazında olduğu tespit edilen 10 yaşındaki Hilal Bilgi, enkaz altından 90 saat sonra sağ olarak kurtuldu.

Beton blok altında kalan sağ kolu kesildi

Karaman Kazımkarabekir Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri Hilal ile temas kurduktan sonra, saatler süren çalışma başlattı. 32 saatlik çalışmanın ardından açılan galeriden ulaşılan Hilal’in sağ kolunun beton blokun altında kaldığı belirlendi. Kurtarma ekipleri, bloğun kaldırılmaya çalışılmasının Hilal’in hayatını tehlikeye atabileceği ve mevcut durumundaki sağlığının daha da kötüye gidebileceği endişesiyle, kolunun kesilmesine karar verdi. Akrabalarının onayı alındıktan sonra enkaz altında yapılan operasyonla Hilal’in sağ kolu kesildi. Blok ile bağlantısı koparılan Hilal, depremden 90 saat sonra yaralı olarak enkazdan çıkarıldı.

Ailesinden kurtulan olmadı

Bu arada Hilal’in anne ve babası ile üç kardeşinin, deprem sırasında kaçmaya çalışırken merdiven boşluklarında enkaz altında kalarak yaşamını yitirdikleri belirlendi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER